islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Fransa’da Evsizlerin Barınma Hakkı İçin ‘Boş Binaların İşgali’ Sürüyor

Fransa’da Evsizlerin Barınma Hakkı İçin ‘Boş Binaların İşgali’ Sürüyor
11 Şubat 2022 13:21
A+
A-

Fransa’nın Calais kentinde, İngiltere’ye geçmek isteyen evsizlere ve göçmenlere “barınma hakkı” sağlanması için boş binalara yönelik işgal eylemleri devam ediyor.

PARİS 
Calais Logement Pour Toustes (Calais Herkes İçin Barınma) topluluğu, Calais’ta sokakta yaşayan yüzlerce evsizin ve düzensiz göçmenin durumuna dikkat çekmek ve onların boş binalara yerleştirilmesi için kentin farklı noktalarında bulunan boş binalara yönelik işgal eylemi gerçekleştiriyor. Topluluk, son olarak 3 Şubat’ta Ajaccio 13 nolu sokaktaki 40 dairelik boş bir binaya girdi. Fransız polisi eylemcileri çıkarmak için binayı 8 Şubat’tan bu yana kuşatmış durumda.

BİNAYA ELEKTRİK VE GIDA VERİLMİYOR 
Topluluktan yapılan açıklamada, polislerin binaya kimsenin girmesine izin vermediği ve içerdekilere yemek, su ve ilaç tedarik etmek isteyen destekçileri engellediği belirtildi. Polisin binanın elektriğini de kestiği belirtilen açıklamada, “Bizi aç ve susuz bırakmaları yasa dışı elbette. Ancak bu strateji bizi fazla şaşırtmıyor. Yerel yetkililerin sınırdaki düzensiz göçmenlere karşı kullanmayı en sevdiği yöntemlerden biri bu.” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca polisin, binanın önünde toplanan topluluk yanlısı bir gruba geçit vermediği, mahallenin gençlerine göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği aktarıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.