islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Fransa’daki Kafa Kesme Olayı ‘Terör Eylemiymiş’

Fransa’daki Kafa Kesme Olayı ‘Terör Eylemiymiş’

Mirat Haber Ajansı

Bir Fransızca öğretmenin, Hz. Muhammed’i aşağılayan karikatürleri sınıfa gösterdiği için başı kesilmesi olayı şüpheli bir İslamcı terör eylemi olarak nitelendirildi. 47 yaşındaki Samuel Paty, yaklaşık 15 gün önce karikatürlerle ilgili bir tartışma başlattıktan sonra tehdit almıştı. Paris merkezinin 40 km kuzeybatısındaki Conflans-Sainte-Honorine’de 18 yaşındaki Çeçen silahlı adam Aboulakh A. Olarak adlandırılan bir kişi tarafından bıçaklandı ve başı kesildi. Paty, ifade özgürlüğüyle ilgili bir derste Peygamber’in bir karikatürünü göstermeden önce ‘Müslüman öğrencileri sınıfın dışına davet etmiş’, sınıfta dine dayalı ayrımcılık uygulamıştı. Ancak günümüzde Fransa’da bu tür İslam düşmanı ayrımcılıklar hoş karşılanmakta ve hatta teşvik edilmekte. Aynı karikatür, beş yıl önce teröristler tarafından hedef alınan Paris’te yayınlanan hiciv dergisi Charlie Hebdo tarafından yayınlandı.

Bir Müslüman öğrenci yanlış anladığı için sınıftan çıkmadı ve daha sonra ailesine söyledi. Veliler öğretmene karşı şikayette bulundular ve okul müdürü ve eğitim otoritesinden bir yetkili ile birlikte mösyö Paty ile bir toplantı yaptılar. Olay, toplumda öfke uyandırdı ve Müslüman ebeveynler, öğretmen Paty’nin Peygamber’in sınıf karikatürlerini gösterme kararına öfkelendiler. Bir Paris banliyösü olan Pantin’deki bir cami tarafından paylaşılan bir videoda onu “haydut” olarak damgaladılar. Günler sonra, Bay Paty, Rus uyruklu Çeçen Aboulakh A. tarafından bıçaklandığı ve başı kesildiği iddia edilmekte. Şüpheli Çeçen aynı gün polis tarafından, olay noktasından yaklaşık 600 metre ötede Fransız polisler tarafından vurularak öldürüldü. Polis, Çeçen şahsın silahlarını bırakmayı reddettiğini ve memurları tehdit ettiğini iddia ediyor. Fransız terörle mücadele savcıları, bir Çeçen’in bütün Müslümanların onurunu kurtarmak için bireysel bir eylem yaptığına inanmadıklarını, saldırıya ‘terör örgütüyle bağlantılı bir cinayet’ muamelesi yaptıklarını bildirdiler. Okulda, Müslümanlara hakaret eden mösyö Paty’nin karikatürünü gösterme kararına karşı olduklarını belirten bir çocuğun ebeveynleri de dahil olmak üzere dokuz kişi tutuklandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.