Fransa, Yahudilerin İsteği Üzerine Cami Kapattı

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cannes kentinde bulunan bir caminin, “antisemitik” söylemlerde bulunduğu iddiasıyla kapatılacağını ifade etti. Paris yönetimi, geçen sene ağustos ayında kabul ettiği ‘ayrılıkçı’ yasa ile Müslümanların yaşamına müdahale etmesi nedeniyle eleştiri alıyor.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cnews televizyon kanalında verdiği demeçte, camide “antisemitik” söylemlerde bulunulduğunu, caminin daha önce hükümet tarafından çeşitli nedenlerle kapatılan Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi’ne (CCIF) ve yardım derneği Baraka City’ye destek verdiğini öne sürdü.

Bu iddiaları sıralayıp, bu nedenlerle ibadethanenin kapatılacağını dile getiren Darmanin, ülkede 70 caminin “radikalleştiği” iddiasında bulundu.

ÜLKEDE SON ZAMANLARDA KAPATILAN CAMİ SAYISI DİKKAT ÇEKİYOR

Fransa’nın Allonnes kentinde 25 Ekim 2020 tarihinde Darmanin’in isteği ile 300 kişilik cemaati bulunan cami, “radikal İslam’ı savunduğu” gerekçesiyle 6 ay kapatılmıştı.

Darmanin, daha önce verdiği demeçte, denetlemeler sonucu ülkedeki 92 camiden 21’inin kapatıldığını ifade etmişti.

Fransa, Müslümanları hedefe koyduğu ve ötekileştirdiği gerekçesiyle başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplum ile sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütleri tarafından eleştiriliyor.

Recent Posts

  • Gündem

Avrupa’da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu

Avrupa'da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu... Kayıp Göçmen Çocuklar: Avrupa'da Artan Bir…

3 saniye ago
  • Gündem

ABD Üniversitelerinde Filistin’e Destek Eylemleri Yayılıyor

ABD Üniversitelerinde Filistin'e Destek Eylemleri Yayılıyor California Üniversitesi öğrencilerinin Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını protesto etmek…

60 dakika ago
  • Gündem

SADULLAH AYDIN: ÖLÜMÜ UNUTAN GENÇLİK DİNİ DEĞERLERDEN UZAKLAŞTI

Yazar Sadullah Aydın’ın Rağbet Yayınları arasında çıkan son romanı “Prens ve Ölüm” kitabı hakkında konuştuk.…

2 saat ago
  • Makale

KUR-AN’I KERİM’DE TERÖR’ÜN TANIMI

Sosyologlar, düşünürler, devletler ve devletin istihbarat birimleri terör kelimesinin bir çok tanımı yapmıştır. Ancak Kuranda…

2 saat ago
  • Makale

Siyasal Travmalar ve Sorgulama

Çözüm arayışları için, toplumların çöküşünde birçok şeyin eş zamanlı sorgulanması gerekirken, biz önceliğin eğitim olduğunu…

3 saat ago