islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5981
EURO
34,6650
ALTIN
2.524,80
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Fransa, Yahudilerin İsteği Üzerine Cami Kapattı

Fransa, Yahudilerin İsteği Üzerine Cami Kapattı
13 Ocak 2022 02:11
A+
A-

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cannes kentinde bulunan bir caminin, “antisemitik” söylemlerde bulunduğu iddiasıyla kapatılacağını ifade etti. Paris yönetimi, geçen sene ağustos ayında kabul ettiği ‘ayrılıkçı’ yasa ile Müslümanların yaşamına müdahale etmesi nedeniyle eleştiri alıyor.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cnews televizyon kanalında verdiği demeçte, camide “antisemitik” söylemlerde bulunulduğunu, caminin daha önce hükümet tarafından çeşitli nedenlerle kapatılan Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi’ne (CCIF) ve yardım derneği Baraka City’ye destek verdiğini öne sürdü.

Bu iddiaları sıralayıp, bu nedenlerle ibadethanenin kapatılacağını dile getiren Darmanin, ülkede 70 caminin “radikalleştiği” iddiasında bulundu.

ÜLKEDE SON ZAMANLARDA KAPATILAN CAMİ SAYISI DİKKAT ÇEKİYOR

Fransa’nın Allonnes kentinde 25 Ekim 2020 tarihinde Darmanin’in isteği ile 300 kişilik cemaati bulunan cami, “radikal İslam’ı savunduğu” gerekçesiyle 6 ay kapatılmıştı.

Darmanin, daha önce verdiği demeçte, denetlemeler sonucu ülkedeki 92 camiden 21’inin kapatıldığını ifade etmişti.

Fransa, Müslümanları hedefe koyduğu ve ötekileştirdiği gerekçesiyle başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplum ile sivil toplum kuruluşları ve insan hakları örgütleri tarafından eleştiriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.