islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5463
EURO
34,9130
ALTIN
2.428,86
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Fransa’nın İslamla Savaşı Bitmiyor

Fransa’nın İslamla Savaşı Bitmiyor

Fransa’da merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisinden (LR) milletvekili ve cumhurbaşkanı aday adayı Eric Ciotti, Arap-Müslüman ağırlıklı göçün ülkesindeki Yahudi-Hristiyan medeniyeti için bir tehdit oluşturduğunu düşündüğünü ifade etti. Göç ile başörtüsü arasında bir bağlantı kuran sağcı milletvekili, başörtüsünü “siyasal İslam’ın” bir “simgesi” ve “bayrağı” şeklinde tanımladı. Ciotti ayrıca, reşit olmayanlar, kamu hizmetleri kullanıcıları ve okul gezilerinde yer alan refakatçi anneler için başörtüsünü yasaklamak istediğini ifade etti.
Fransız BFM TV kanalının yayımladığı programda, Cumhuriyetçiler Partisinden, Eric Ciotti’nin de aralarında bulunduğu 5 cumhurbaşkanı aday adayı konuk vardı.
Ciotti, bugün Fransızların en önemli endişesinin göç meselesi olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız kendilerine basit bir soru soruyor, varisi olduğumuz, Aydınlanma Fransa’sı, Yahudi-Hristiyan medeniyeti Fransa’sı yarın her zaman kendine sadık kalabilecek mi?” şeklinde konuştu.
“Yarın Fransa’nın Fransa olarak kalmasını istiyorum.” ifadelerini kullanan Ciotti, Fransa’nın farklı bir kültürden gelen ve daha çok Arap-Müslüman kökenli kişilerden kitlesel göç aldığını, bunun ülke tarihinin temellerini sorgulattığını iddia etti.
“Fransızlık Soydan Gelmeli”
Ciotti’ye göre, Napolyon döneminde Fransa vatandaşı olabilme hakkı “kan” ile elde ediliyordu. Açıklamalarını sürdüren Ciotti, “Fransızlık soydan gelmeli.” ifadelerini kullandı. Bugün 5 yıl ülkede yaşayan kişilerin vatandaşlığa başvurabileceğini hatırlatan LR milletvekili, bunun en az 10 yıla çıkarılması gerektiğini savundu.
Ciotti’ye Göre Başörtüsünü ‘Bayrak’
Göç ile başörtüsü arasında bağlantı kuran sağcı milletvekili, başörtüsünün “siyasal İslam’ın” bir “simgesi” ve “bayrağı” olduğunu iddia etti. Ciotti ayrıca, reşit olmayanlar, kamu hizmetleri kullanıcıları ve okul gezilerinde yer alan refakatçi annelere yönelik başörtüsü yasağı getirmek istediğini ifade etti.
‘Fransa Kimi Kabul Edeceğini Kendisi Belirlemeli’
LR milletvekili Ciotti, göçme hakkını durdurmayı istediğini söyleyerek, Fransa’nın topraklarına kimi kabul edip etmeyeceğini kendisinin belirlemesi gerektiğini vurguladı. Fransa’da merkez sağdaki LR partisi, Nisan 2022’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimine katılacak adayını, sadece parti üyelerinin oy verebileceği aralık ayında düzenlenmesi beklenen bir kongrede seçecek.
LR Partisi’nde, Michel Barnier, Xavier Bertrand, Eric Ciotti, Philippe Juvin ve Valerie Pecresse’in oluşturduğu 5 cumhurbaşkanı aday adayı mevcut. Sağın ve aşırı sağın yükselişte olduğu ülkede, bu kesimin oyunu alabilmek için adaylar radikal ve ırkçı zemine kayan söylemlerde bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.