islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

FRANSA’YA BİR DARBE DE PKK’DAN

FRANSA’YA BİR DARBE DE PKK’DAN
4 Temmuz 2023 11:56
A+
A-

17 yaşındaki Nahel M.’nin polis tarafından öldürülmesinden sonra Fransa’da sular durulmuyor. Ülke geneline yayılan protestolar, hız kesmeden devam ediyor.

Ülkenin kaosa sürüklenmesi karşısında, Makron yönetiminin olayları bastıramayıp çaresiz kalması ise başlı başına bir sorun olarak Fransa ve dünyanın gündemini işgal ediyor.

TANSİYON YÜKSEK

Sokaklara dökülen halk, kentleri ateşe vermeye başladı. Olayların birçok ülkeye sıçramasından da korkuluyor.

Güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelen öfkeli gurupların polisle çatışması, yağma ve kundaklama yapması ise zaten ülke genelinde yüksek olan tansiyonu daha da yükseltiyor.

BİR DARBE DE PKK’DAN

Geçtiğimiz aylarda Fransa, PKK/YPG terör örgütü hakkında skandal bir karara imza atmış, Nevruz dolayısıyla düzenlediği resepsiyonda teröristlere “Onur Madalyası” verilmişti.

Fransa’da çıkan olaylar üzerine terör örgütü YPG’nin kadın yapılanması olan YPJ, “Yaşasın Rojova’dan Fransa’ya Halkların Direnişi” mesajıyla protestoculara destek verdi.

HABER YORUM

3 Temmuz’da Mirat Haber’de Fransa ile ilgili haberimizde, Batı ve Fransa’nın kanlı tarihiyle yüzleşme zamanının geldiğini dile getirmeye çalışmıştık.

Avrupa ülkelerinin PKK terör örgütüne desteklerinin yanlış olduğunu, bu desteğin bumerang gibi dönüp dolaşıp kendilerini vuracağını, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan defalarca dile getirmişti.

Öyle de oldu…  Nevruz resepsiyonunda “Onur madalyası” verdikleri teröristler, Fransa’nın zor günlerinde onu, arkadan vurdular.

BÜTÜN DÜNYA BUNALDI

Özellikle Pandemiden sonra bütün dünyanın ekonomik, siyasi ve sosyal yönden bunaldığı, çıkmaza girdiği bir gerçek.

Artık dünyaya kapitalizm’in haricinde bir ekonomik düzenle birlikte, insanlar arasında adaleti sağlayan bir sistemin gerekliliği, kendini fazlasıyla göstermeye başladı.

Yaratılış kodlarına muhalif yaşayan insanoğlunun, hak ve adil bir paylaşım sistemi olan “Adil bir düzen” yapısına ihtiyacı var. Bu adil düzen, insanların kendi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda kurduğu sistemlerde değil, yüce rabbimizin bizler için önerdiği ve emrettiği ilkelerde saklı.

Kim bilir belki de dünya, Adil bir düzenin kurulum aşamasında doğum sancıları çekiyordur.

MİRATHABER.COM

Fransa      PKK/YPG        YPJ           ADİL DÜZEN

 

 

Yorumlar
  1. Osman Pekel dedi ki:

    Fransa çoktan hakketti hocam saygılar