islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Fransız bakan saldırıdan sonra camilerde güvenlik arttırılmalı, çağrısında bulundu

Vandallar tarafından Fransa’da bulunan camilere saldırıların artması ile Fransa içişleri bakanı camilerin güvenliğinin arttırılması çağrısında bulundu.

Fransız bakan saldırıdan sonra camilerde güvenlik arttırılmalı, çağrısında bulundu

Vandallar tarafından Fransa’da bulunan camilere saldırıların artması ile Fransa içişleri bakanı camilerin güvenliğinin arttırılması çağrısında bulundu.

Mirat Haber Ajansı

Fransa’nın içişleri bakanı, vandalların Ramazan’ın başlamasından günler önce caminin duvarlarını yıkmasının ardından Müslümanların ibadethaneleri için daha fazla güvenlik çağrısında bulundu. Erken saatlerde, bir bakıcı ve yerel Müslüman topluluğunun üyeleri, batıdaki Rennes kentinde bir cami ve Müslüman kültür merkezindeki grafiti yaptı. Duvar yazısı, İslam’a ve Hz.Muhammed’e hakaret eden etiketler, Haçlı Seferleri’nin yeniden başlatılmasına atıflar ve Katolikliğin devlet dini yapılması çağrısı içeriyordu. Rennes savcılığı soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, siteyi ziyareti sırasında gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada, vandalizmi kınadı ve Fransa’daki 5,7 milyon Müslümanla dayanışma içinde olduğunu ifade etti. Darmanin, kültür ve dini merkeze yazılan Müslüman karşıtı yazıtların kabul edilemez olduğunu belirtti. Fransa’da ibadet özgürlüğünün temel bir özgürlük olduğunu da sözlerine ekledi. Küçük kasabaların kırsal alanlarını denetlemekten sorumlu olan Fransız polisi ve jandarmadan Ramazan şafağında Müslümanların ibadethaneleri etrafındaki güvenliği güçlendirmelerini istediğini ifade etti. Ancak, son günlerde görünürde İslamofobik olayların ortasında, yıllık kutlamalar sırasında Fransız Müslümanların güvenliğine yönelik artan korkular var. Batıdaki Nantes şehrinde, gece bir caminin kapısı çıkan yangında yıkıldı. 24 yaşındaki bir neo-Nazi, yine batı Fransa’daki Le Mans’taki bir camiye tehdit etmekle suçlandı. İslamofobiye Karşı Ulusal Gözlemevi başkanı Abdallah Zekri, İslam karşıtı bir iklim dediği şeyi kınadı. Son olaylar, Fransa’nın Avrupa’nın en büyüğü olan Müslüman azınlık ile kırılgan ilişkisi test edilirken yaşandı.

Macron’u kınadılar

Son zamanlarda, Fransa Senatosu, 18 yaşın altındaki kızların halka açık yerlerde başörtüsü takmasının yasaklanması lehinde oy kullandı. Senatonun hamlesi, aynı zamanda, Başkan Emmanuel Macron’un sözde ayrılıkçılık karşıtı bir yasa tasarısı getirme çabasına da bağlıydı. Resmi Paris, önerilen yasanın Fransa’nın laik sistemini destekleyeceğini ifade etti. Ancak eleştirmenler tasarıyı Müslümanları ayırdığını ileri sürerek kınadılar. Macron’un merkezci La République En Marche (LREM) partisinin hakimiyetindeki Ulusal Meclis tasarıyı çoktan onayladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.