Afrika

Fransız Petrolcülerin Ugandalılara Verdiği Zarar

Mirat Haber Ajansı

İki Fransız aktivist grubuna göre, Uganda ve Tanzanya’da on binlerce insan Total’in Uganda’daki petrol operasyonlarıyla bağlantılı insan hakları ihlalleri sonucunda yaralandı. “Amis de la Terre” Fransa (Dünyanın Dostları) ve “Survie” (Hayatta Kalma) adlı STK’lar, Total şirketinin faaliyetlerinin iddia edilen olumsuz etkisine nasıl müdahale ettiğini açıklamasını gerektiren bir mahkeme kararı istiyor. Uganda’daki aktivistlerle birlikte kampanya grupları, Total’in Uganda’daki Tilenga projesindeki çalışmalardan etkilenen yerel arazi sahiplerine gözdağı verdiğini ve tazminat ödemekte başarısız olduğunu iddia ettiler ve çevresel koruma önlemlerinin yetersiz olduğunu söylediler. Salı günkü son raporlarında, bazı durumlarda eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimi de engellediğini eklediler.

Rapora tepki gösteren Total, insan haklarını ihlal ettiği iddialarını reddetti. Şirket, koronavirüs salgını nedeniyle tazminat ödemelerinin ertelendiğini söyledi. Projenin Eylül ayında askıya alındığını ve gecikmelere neden olduğunu ve şu anda Ugandalı yetkililerle geçici bir ödeme sistemini tartışılmakta olduğunu ekledi. Bir Fransız mahkemesi daha önce davanın mahkemenin sorumluluk alanına girmediğine karar vermişti. Eylemciler karara itiraz ettiler. Önümüzdeki hafta yeni bir karar verilecek. Total, Tilenga projesiyle, günde 200.000 varil olması beklenen çıktı ile bir boru hattı ağıyla birbirine bağlanmış 400’den fazla kuyu açmayı planlıyor. Toplamda 132 sondaj kuyusu Uganda’daki Albert Gölü kıyısındaki Murchison Falls Ulusal Parkı’nda açılacak. STK’lar, sonuç olarak, bundan etkilenen ve geçim kaynaklarını kaybetmeye başlayan on binlerce insan olduğunu söylüyor. Afrika kıtasındaki kuş türlerinin yarısından fazlası ve memeli hayvan nüfusunun yüzde 39’u, Albert Gölü Havzası’nda temsil edilmektedir. Çevre lobileri de petrol projelerinin ekolojik sonuçları konusunda endişeli.

Recent Posts

  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

32 dakika ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

1 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

3 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

4 saat ago
  • Gündem

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor

Kariye Camii, Ayasofya Modeliyle Yeniden Açılıyor İstanbul'un tarihi sembollerinden biri olan Kariye Camii, 79 yıl…

5 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Adaletli Olun!”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

5 saat ago