islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4652
EURO
34,8281
ALTIN
2.452,43
BIST
9.891,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Fransız Petrolcülerin Ugandalılara Verdiği Zarar

Fransız Petrolcülerin Ugandalılara Verdiği Zarar

Mirat Haber Ajansı

İki Fransız aktivist grubuna göre, Uganda ve Tanzanya’da on binlerce insan Total’in Uganda’daki petrol operasyonlarıyla bağlantılı insan hakları ihlalleri sonucunda yaralandı. “Amis de la Terre” Fransa (Dünyanın Dostları) ve “Survie” (Hayatta Kalma) adlı STK’lar, Total şirketinin faaliyetlerinin iddia edilen olumsuz etkisine nasıl müdahale ettiğini açıklamasını gerektiren bir mahkeme kararı istiyor. Uganda’daki aktivistlerle birlikte kampanya grupları, Total’in Uganda’daki Tilenga projesindeki çalışmalardan etkilenen yerel arazi sahiplerine gözdağı verdiğini ve tazminat ödemekte başarısız olduğunu iddia ettiler ve çevresel koruma önlemlerinin yetersiz olduğunu söylediler. Salı günkü son raporlarında, bazı durumlarda eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimi de engellediğini eklediler.

Rapora tepki gösteren Total, insan haklarını ihlal ettiği iddialarını reddetti. Şirket, koronavirüs salgını nedeniyle tazminat ödemelerinin ertelendiğini söyledi. Projenin Eylül ayında askıya alındığını ve gecikmelere neden olduğunu ve şu anda Ugandalı yetkililerle geçici bir ödeme sistemini tartışılmakta olduğunu ekledi. Bir Fransız mahkemesi daha önce davanın mahkemenin sorumluluk alanına girmediğine karar vermişti. Eylemciler karara itiraz ettiler. Önümüzdeki hafta yeni bir karar verilecek. Total, Tilenga projesiyle, günde 200.000 varil olması beklenen çıktı ile bir boru hattı ağıyla birbirine bağlanmış 400’den fazla kuyu açmayı planlıyor. Toplamda 132 sondaj kuyusu Uganda’daki Albert Gölü kıyısındaki Murchison Falls Ulusal Parkı’nda açılacak. STK’lar, sonuç olarak, bundan etkilenen ve geçim kaynaklarını kaybetmeye başlayan on binlerce insan olduğunu söylüyor. Afrika kıtasındaki kuş türlerinin yarısından fazlası ve memeli hayvan nüfusunun yüzde 39’u, Albert Gölü Havzası’nda temsil edilmektedir. Çevre lobileri de petrol projelerinin ekolojik sonuçları konusunda endişeli.

ETİKETLER: Uganda
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.