islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5556
EURO
34,9560
ALTIN
2.459,17
BIST
9.885,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Galli Milliyetçiler İngiltere’den Bağımsızlık İstiyor

Galli Milliyetçiler İngiltere’den Bağımsızlık İstiyor

Mirat Haber Ajansı

İngiltere’nin Britanya adasındaki Batı bölgesi olan Galler’deki demokratik sol yönelimli milliyetçi parti Plaid Cymru İngiltere’den bağımsızlığa giden yolu açıklayan bir rapor yayınladı. Rapor, Galler halkının görüşlerini test etmek için farklı anayasal seçenekleri belirleyen bir “istikşafi referandum” ve ardından da bir bağımsızlık referandumu yapılması gerektiğini söylüyor. Yalnızca bağımsızlığın Galler ekonomisini iyileştirebileceğini ve Galler’in küçük boyutuyla değil, Londra merkezli ulusal bir İngiltere ekonomisine bağlı olarak koronada yıkanınca çektiğini söyledi.

Raporun yayınlanması, son anketlerin bağımsızlığa verilen desteğin arttığını göstermesinin ardından geldi. Ağustos ayında yapılan bir YouGov anketi, Galli seçmenlerin %32’sinin bağımsızlığı destekleyeceğini gösterdi. Bu, kendisi bir rekor olan Haziran’daki %25’ten yüksekti. 16-24 yaşındakiler arasında bağımsızlık desteği %46 ile en yüksek seviyedeydi. Galler hükümeti şu anda merkez-sol sendikacı bir parti olan İşçi Partisi ve İngiltere’nin Westminster’daki ana muhalefet partisi tarafından yönetiliyor. Koronavirüs salgınıyla Galler’in İngiltere’deki ulusal hükümetten daha iyi bir şekilde başa çıktığı düşünülüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.