islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Gana’da Büyük Bir Patlama Yüzlerce Binayı Yerle Bir Etti

Gana’da Büyük Bir Patlama Yüzlerce Binayı Yerle Bir Etti
22 Ocak 2022 17:00
A+
A-

Ölü ve Yaralıların Ardından…

Hükümetten yapılan açıklamaya göre, Perşembe günü Gana’nın batısında bulunan bir şehir dolaylarında patlayıcı madde taşıyan bir kamyonun burada kaza yapması sonucunda meydana gelen patlamada en az 17 kişi öldü, 59 kişi de yaralandı.

Patlama, Batı Afrika ülkesinin başkenti olan maden zengini Akra’nın yaklaşık 300 km Batısında, Bogoso yakınlarındaki Abyasi’de meydana geldi.

İletişim Bakanı Kojo Obong-Nkrumah dün gece yaptığı açıklamada, soruşturmaya dair ilk verilerin; maden şirketi için patlayıcı madde taşıyan bir kamyon, bir motosiklet ve üçüncü bir makine arasında meydana gelen kazayla alakalı olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Aynı zamanda bu durumun elektrik trafosu yakınında meydana gelerek patlamaya yol açtığına da değindi.

Patlamanın merkezi Toronto olan “Kinross” şirketi tarafından işletilen Chirano altın madenine doğru ilerleyen, “Maxam” adlı şirkete ait patlayıcıları taşıyan bir kamyonun yol aldığı sırada bir motosikletin kamyonun altına düşmesi sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir.

Üzüntüsünü de dile getirerek toplam 17 kişinin hayatını kaybettiği ve 59 kişinin de yaralandığını tespit ettiklerini de sözlerine ekledi.

Bakan, yaralılardan 42’sinin şu anda sağlık merkezlerinde tedavi edildiğini ve “bazılarının ise durumunun kritik” olduğunu açıkladı.

Ulusal Afet Yönetim Örgütü genel müdür yardımcısı Seiji Saji Amidono, patlamada 500 binanın yıkıldığını söyledi.

Hükümet, kaza mahallinin yakınındaki tüm hastanelerin yaralıları tedavi etmek için çalıştığını söyledi. Aynı zamanda kritik durumda olanların tedavi görmeleri için Akra’daki tıbbi tesislere nakledilmesi için bir tahliye planının da işleme koyulduğuna dikkat çekti.

Hükümet ise yaptığı açıklamasında, “İkinci bir patlamayı önlemek için, durumu izlemek ve güvenlik önlemleri almak için polis ve ordudan ortak bir patlama uzmanları ekibi görevlendirildiğini” söyledi.

Çeviri: Songül Baylu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.