islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5068
EURO
34,9114
ALTIN
2.432,41
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

Gazze Doğalgazı Şahane, Geçici Liman Projesi Bahane

Gazze Doğalgazı Şahane, Geçici Liman Projesi Bahane
9 Mart 2024 10:16
A+
A-

“Gazze Doğalgazı Şahane, Geçici Liman Projesi Bahane” Başlığı attık haberimize…Gelin şimdi haberimizin detaylarına bakalım..

ABD Destekli İşgalci Güç, Gazze Kıyılarında Enerji Kaynaklarına Göz Dikiyor. Sözde Geçici Liman Projesiyle Tehdit Devam Ediyor

İşgalci Gücün Gazze’yi İzolasyon Stratejisi: Sözde Geçici Liman Planı Ortaya Çıktı

ABD’nin desteklediği işgalci güç, Gazze kıyılarında tek otorite olma hedefi doğrultusunda yeni bir strateji geliştiriyor. “Geçici liman” adı altında açıklanan plan, aslında Gazze’yi dünyadan izole etme amacını taşıyor. Bu plan, sadece insani yardım girişini değil, aynı zamanda Gazze’deki enerji kaynaklarına da yönelik bir gasp tehdidini beraberinde getiriyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın duyurduğu “Geçici liman” projesi, Gazze kıyılarında tek otorite olma amacını gizleyen bir stratejinin parçası olarak ortaya çıktı. İsrail’in bu liman vasıtasıyla Gazze’yi dünyadan izole etme planı, bölgedeki siyasi ve ekonomik dengeleri kökten değiştirmeye yönelik ciddi bir tehdidi simgeliyor.

 Filistinlilere Ait Enerji Kaynakları Tehdit Altında: İsrail’in Gasp Planı

Gazze kıta sahanlığındaki enerji kaynakları, işgalci gücün hedefinde. İsrail’in sözde geçici liman projesi, sadece Gazze’yi izole etmekle kalmıyor. Aynı zamanda bölgedeki Filistinlilere ait enerji kaynaklarına da göz dikmeyi amaçlıyor. Akdeniz’de bulunan doğalgaz rezervleri, bu planın merkezindeki stratejik öneme işaret ediyor.

İsrail, Gazze kıta sahanlığındaki enerji kaynaklarına yönelik açık bir gasp planıyla karşımıza çıkıyor. Söz konusu plan, bölgedeki doğalgaz rezervlerini kontrol etmeyi ve Filistinlilere ait enerji kaynaklarını gasp etmeyi amaçlıyor. Bu durum, sadece bölgesel siyasi dengeleri değil, aynı zamanda ekonomik kaynakları da etkileme potansiyeline sahip.

Uluslararası Destek ve Limanın Rolü: İnsani Yardımın Ardındaki Gerçek Niyet

ABD’nin plana verdiği destek, sözde geçici limanın arkasındaki gerçek niyeti açığa çıkarıyor. Limanın inşası, Gazze’ye insani yardım gibi görünse de asıl amaç, Gazze’yi dünyadan izole ederek işgalci güce daha fazla kontrol sağlamak. Uluslararası toplumun bu plana nasıl bir tepki göstereceği ise merak konusu.

ABD’nin plana verdiği destek, sözde geçici limanın gerçek niyetini ortaya koyuyor. Limanın insani yardım gerekçesiyle gizlenen asıl amacı, Gazze’yi dünyadan izole ederek işgalci güce daha fazla kontrol sağlamak. Uluslararası toplumun bu plana karşı vereceği tepki, bölgedeki siyasi gelişmeleri etkileme potansiyeline sahip.

HABER YORUM

Yoruma gerek var mı bilemiyorum..

İlk günden bu yana söyledik bu gerçekleri… Gazze ve Gazze açıklarında bulunan Doğalgaz rezervleri asıl hedef diye…

ABD, Batı ve İsrail denilen şeytanlar, menfaat ve çıkarları için insanları katletmekten yine çekinmediler. Aynı geçmişte olduğu gibi…

Çekinmediler çünkü, karşılarında seküler hayatın girdabına girmiş, zamanla özüne ve değerlerine yabancılaştırdıkları bir İslam alemi vardı… Ve yine, zamanla İslam ülkelerinin başına bir şekilde getirdikleri yöneticiler vardı…

ABD Kızılderilileri, Batı Afrika kıtasını geçmişte nasıl sömürdüyse, sıra Gazze’de… Gazze’nin Doğalgaz rezervlerinde…

FİLİSTİN BİZİM MESELEMİZ DEĞİL DİYENLERE…

Bir youtube kanalında, “Filistin bize ne yaptı? Filistin bizim meselemiz değil” diyen o cahil kadına mesaj yazdım ama buradan da cevap vermek  istiyorum. Zira bu tip cahil ve cühela takımını 7 Ekimden bu yana çok görmeye başladık.  “Çanakkale savaşında, Filistin’den 5 Bin kişi geldi ve bizimle omuz omuza savaştı. ‘Çanakkale geçilmez’ destanını yazarken bizim yanımızda Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimiz vardı. Peki bir soruda biz soralım: Çanakkale savaşında Yahudiler hangi taraftaydı?”

miratyoutube

MİRATHABER.COM

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.