islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

KATİL İSRAİL HESAP VERMEYE HAZIRLANIYOR

KATİL İSRAİL HESAP VERMEYE HAZIRLANIYOR
5 Ocak 2024 13:59
A+
A-

Siyonist ve katil İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nda hesap vermeye hazırlanıyor.

Güney Afrika’nın başlattığı dava 11-12 Ocak’ta gerçekleşecek. Bunun yanı sıra internet ortamından da canlı olarak yayınlanacak. “Mahkemenin merkezi olan Lahey’deki Barış Sarayı’nda gerçekleşecek duruşmalar, aynı zamanda halka açık yapılacak.

Güney Afrika’nın 29 Aralık’ta yaptığı 84 sayfalık başvuruda, İsrail’in Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’ni ihlal ettiği iddiaları yer alıyor. Uzmanlara göre, Uluslararası Adalet Divanı’nın vereceği karar önemli. Ve İsrail’in saldırgan eylemlerini durdurması veya ateşkes sürecini başlatması yönünde önemli bir etki yaratabilir.

Duruşmalarda Güney Afrika’nın, İsrail’e karşı sözlü olarak ‘geçici önlemler alınmasını’ talep etmesi bekleniyor. İsrail ise ikinci günde savunmasını yapacak. Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı Sözcüsü Clayson Monyela, Güney Afrika’nın başvurusunun İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından da desteklendiğini açıkladı.

Davanın sonuçlanmasının yıllar sürebileceği söyleniyor. Bununla beraber ara kararın haftalar içinde çıkabileceği ve İsrail’in saldırılarına son vermesi yönünde olabileceği belirtiliyor.

Uluslararası Adalet Divanı’nın İsrail kararı tartışma konusu oldu. Bu, bölgedeki barış ve güvenliği etkileyecek önemli bir gelişme. Kararın sonuçları, bölgesel istikrarı nasıl şekillendirecek merak ediliyor.

HABER YORUM

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım, bütün dünyanın gözleri önünde devam ediyor.

Güney Afrika’nın başvurusuyla Uluslararası Adalet Divanı’nda yapılacak duruşmaların sonucu ne olur onu bilemiyoruz. Zira, söz konusu İsrail ve onun Siyonist düşüncesi olunca, sessiz kalmayı yeğleyen ve hatta katliamı destekleyen bir dünyada yaşıyoruz.

Hele ki, katliama maruz kalanların Müslümanlar olduğunu da düşünürsek. Dünyada ki hangi mahkeme olursa olsun vereceği karar hakkında endişe duyuyoruz.

Karşımızda, BM’e ait okulları hastaneleri bombalayan bir İsrail ve bunu destekleyen bir dünya olduktan sonra, mahkeme kararları noktasında endişe duymak da biz Müslümanların hakkıdır, diye de telakki ediyoruz.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE