islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3596
EURO
34,8026
ALTIN
2.397,41
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

GAZZE SALDIRISINDA WORLD CENTRAL KİTCHEN PERSONELLERİ DE HAYATINI KAYBETTİ

GAZZE SALDIRISINDA WORLD CENTRAL KİTCHEN PERSONELLERİ DE HAYATINI KAYBETTİ
4 Nisan 2024 09:00
A+
A-

World Central Kitchen yardım amaçlı faaliyetlerde bulunmak için çalışan bir sivil toplum kuruluşu. (WCK)’ın kurucusu, Salı günü, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında yedi yardım görevlisinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

Örgüt ayrıca, öldürülen işçilerinin İngiliz, Polonyalı, Avustralyalı ve Filistinli olduklarını söyledi. Bunun yanı sıra, gönüllüler arasında hem Amerikan hem Kanada vatandaşlığına sahip çifte vatandaşların bulunduğunu belirtti.

Gazze’de BBC’ye çalışan bir gazeteci üç uluslararası yardım görevlisiyle onların Filistinli şoförünün cansız bedenlerini gördü. Aynı zamanda bu kimselerin pasaportlarında Avustralya, Polonya ve Birleşik Krallık uyruklu oldukları görünüyordu.

Netanyahu İsrail’in “masum insanları bombaladığını” kabul ederek, bombalamayı trajik ve kasıtsız bir olay olarak nitelendirdi.

Netanyahu, kaydettiği video mesajında ​​şunları dile getirdi:

“Bu savaşta olur ve bunu sonuna kadar doğruluyoruz. Halen hükümetlerle temas halindeyiz ve bu şeyin bir daha yaşanmaması için her şeyi yapacağız.”

Öte yandan gönüllülerden birisi olan Frankum’un ailesi, yaptığı açıklamada Zumi’nin “sevdiği işi yaparken” öldüğünü söyledi. Aile, Melbourne, Avustralya’dan gelen yardım görevlisi kızlarını “ihtiyaç duydukları zamanlarda başkalarına yardım etmek için dünyayı dolaşan nazik, kendini adamış ve seçkin bir kişi” olarak tanımladı. Etrafındaki herkese şefkat, cesaret ve sevgiden meydana gelen bir miras bıraktığını eklediler.

WCK organizasyonu geçtiğimiz ay sosyal paylaşım sitesi X’te, Bayan Francome’un bir video klibini yayınladı. Videoda bayan Francome Gazze’nin merkezindeki Deir el-Balah’ta yakın zamanda açılan mutfağında çalışıyor.

Frankum’un arkadaşı ayrıca Dünya Mutfağı meslektaşı olan Weakley, ABC News’e, Frankum’un “kendini adamış” olduğunu söyledi. Aynı zamanda ihtiyacı olanların her gün ihtiyaç duydukları sıcak yemeği almalarını sağladığını belirtti.

WCK organizasyonunun kurucusunun Axe internet sitesinde yayınlanan video mesajında da bu gönüllülerin, İsrail ordusunun sorumluluğunu üstlendiği bir saldırıda öldürüldüğü ifade edildi.

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ise X internet sitesinde şöyle yazdı:

Aralarında Polonya vatandaşının da bulunduğu WCK hayır kurumu gönüllülerinin ölüm haberini derin bir acıyla öğrendim.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ise Dışişleri Bakanlığı’nın, İngiliz vatandaşlarının bu baskınla öldürüldüğü yönündeki raporları doğrulamak için çalıştıklarını ve bu kimselerin ailelerine tam destek sağlayacaklarını söyledi. Hayatlarını yitiren yardımseverler arasında yer alan bir vatandaş Amerikan ve Kanada çifte vatandaşlığına sahipti.  Buna karşın ABD ve Kanada ise henüz bir yorum yapmadı.

Tüm bunlarla birlikte yardım çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen olayları inceleyen WCK verilerine göre Ekim ayından bu yana Gazze’de 196’dan fazla yardım çalışanı öldürüldüğünü belirtmek gerekir. Çoğu, Gazze’deki en büyük yardım operasyonunu yürüten UNRWA için çalışıyordu. Öte yandan Gazze’de çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 32 bin 916 kişinin de şehit edildiğine dikkat çekmeliyiz.

HABER ÇEVİRİSİ: SONGÜL BAYLU

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

https://www.bbc.com/arabic/articles/cgr7704gnxro

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.