islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Binyamin Netanyahu: “Refah İçin Tek Başımıza Harekete Geçeriz”

Binyamin Netanyahu: “Refah İçin Tek Başımıza Harekete Geçeriz”
23 Mart 2024 10:40
A+
A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Tel Aviv’i ziyaret etti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinin ardından, Gazze Şeridi’nin güneyindeki “Refah’a girmeden Hamas’a karşı zafer kazanamayacaklarını, bunu ABD’nin desteğiyle yapmayı umduklarını ama zorunda kalırlarsa tek başına yapacaklarını” söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmenin ardından dikkat çeken açıklamalar yaptı. Netanyahu, Gazze’nin Refah bölgesine müdahalenin gerekli olduğunu belirtti. Kendi ifadesine göre, İsrail bu operasyonu ABD’nin desteğiyle yapmayı tercih eder. Ancak, bu destek gelmezse, tek başına harekete geçmekten çekinmeyeceğini vurguladı.

Blinken ile görüşmenin detaylarını gözler önüne serdi. Netanyahu, ABD’nin desteğinin önemine dikkat çekti. Ama aynı zamanda İsrail’in kendi ayakları üzerinde durabileceğini de vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken‘ın Ortadoğu turu sırasında Tel Aviv’e yaptığı ziyaret, büyük önem taşıyor. İsrail ile ABD arasındaki stratejik işbirliğinin altını çizen bu ziyarette, bölgesel güvenlik meseleleri ele alındı. Netanyahu, Blinken’a İsrail’in güvenlik endişelerini aktardı.

İsrail’in Hamas ile mücadelesinde ABD’nin desteğinin devam edeceği mesajını verdi. Ancak Netanyahu, Refah bölgesine bir müdahalenin zorunlu olduğunu söyledi. Ve bunu tek başlarına da yapabileceklerini ifade etti.

Uluslararası Tepkiler ve Bölgesel Dengeler

Netanyahu’nun açıklamaları, uluslararası alanda farklı tepkilere neden oldu. ABD’nin duruşu, İsrail’in planları konusunda belirleyici olacak gibi görünmekte. Ancak, Refah’a olası bir müdahale, bölgesel dengeleri de etkileyebilir.

Suudi Arabistan ve Mısır gibi bölgesel güçlerin tepkileri de merak konusu. Blinken’ın bu ülkelerle yaptığı görüşmelerde, Bölgesel istikrarın korunması, tüm tarafların ortak hedefi olarak öne çıkıyor.

İsrail halkının çoğunluğu, hükümetin güvenlik politikalarını destekliyor. Ancak, Refah’a yapılacak herhangi bir askeri müdahale, sivil kayıplar açısından endişelere neden oluyor. İnsan hakları örgütleri ve halk, bu konuda dikkatli olunmasını sadece talep ediyor.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-