Gazze Tünellerinin Kahramanları Kimlerdir Biliyor Musunuz?

(Gazze Sakinlerinden) Tünel kazan gönüllü erkeklerin yüzde 90’ının günde ortalama 8 saat ücretsiz çalıştığını biliyor musunuz?

Büyük bir kısmının iş botu (çizmesi) bile olmadığını ve ayaklarını rutubetli ve kasvetli hava şartlarından koruyan herhangi bir nesne ile yetinmek zorunda olduklarını biliyor musunuz?

(Gazze sakinlerinin) Tünel Kazma nöbetlerinin güneş doğuncaya kadar devam ettiğini, ondan sonra da bütün insanlar gibi normal işlerini sürdürmek zorunda kaldıklarını biliyor musunuz?

Çoğunun henüz genç yaşında, gül çağında olmalarına rağmen, iş başında iken, tünel kazma nöbetleri sebebi ile eklem sıkıntısı yaşadıklarını biliyor musunuz?

Birkaç gün önce siyonist işgalcilerin komutanlarından birinin şöyle söylediğini duydunuz mu:
Biz burada çay içiyoruz, eğleniyoruz ve her gece biz farkına varmadan yerin altını kazan 1000 direnişçi üstümüze doğru geliyor.

Bu direnişçi mücahid grubun, mezara girmeden önce böyle bir tecrübe yaşamaları sebebi ile, mezardan korkmadığını biliyor musunuz?

Aralarında altın madeni aramak için değil, milyonlarca servete sahip olanların bile, kaybedip çarçur edilen bir milletin gururunu aramak üzere, 30 metreden fazla yer altına inerek tünel kazan yiğitlerin olduğunu biliyor musunuz?

Bu yiğitlerin, bizler için, bir annenin yitiğine duyduğu özlem gibi, evini ve çocuğunu hasretle özlediğini biliyor musunuz?

Her kazma vuruşlarında, her birinin Allah’a hamd ettiğini, Rabbi’ni zikrettiğini, tekbir getirdiğini, her kazmanın kendilerini Mescid-i Aksa’ya yaklaştırdığını hissettiklerini biliyor musunuz?

Tercüme: Ahmet Ziya İbrahimoğlu

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Yaşar Gören:Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır..

Yaşar Gören: Hilafetin Kaldırılması da Cumhuriyetin İlanı Da Yasadışıdır "Yaşar Gören'den Çarpıcı Açıklama: Hilafetin Kaldırılması…

9 saat ago
  • Gündem

Biden’ın İsrail’e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali

Biden'ın İsrail'e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Refah'a yönelik geniş…

11 saat ago
  • Gündem

İstanbul Havalimanı’nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı

İstanbul Havalimanı'nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı "Dubai'den İstanbul'a Bebek Arabasında Kaçak Altın…

12 saat ago
  • Gündem

İNSANA İNSANDAN BAŞKA ZARAR VERECEK VARLIK YOKTUR

Yeryüzünde insana zarar vermek için harekette geçecek hiçbir varlık yoktur. Kasırgalar, hortumlar, seller, depremler bunlar…

14 saat ago
  • Gündem

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail’e Ne Mesaj Verdi?

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail'e Ne Mesaj Verdi? Hamas lideri İsmail Heniye’nin,…

14 saat ago
  • Gündem

BÜLENT ERSOY’A RAHMET’LE BAKMANIN BEREKETİ

Muhterem Ali Rıza Demircan Hocam “Bülent Ersoy’a İslam’ın Rahmet Penceresinden Bakmak” başlıklı yazınız bana Kanal…

15 saat ago