islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

GAZZE’DE ŞİDDETLİ AÇLIK YAŞANIYOR

GAZZE’DE ŞİDDETLİ AÇLIK YAŞANIYOR
30 Ocak 2024 13:00
A+
A-

Gazze‘de şiddetli açlık yaşanıyor. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı Ramy Abdu, İsrail’in Gazze’deki abluka ve saldırıları sonucu bölgede şiddetli açlık yaşandığını belirtti. Gazze’nin kuzeyindeki durumun vahim olduğunu söyledi. Özellikle çocuklar ve kadınların bu krizden etkilendiğini, Birleşmiş Milletler’in yetersiz gıda tedariki ve yardım kuruluşlarının eksikliği nedeniyle insanların açlıktan öldüğünü vurguladı. İsrail askerlerinin gıda kamyonlarına ulaşmaya çalışan sivilleri vurduğunu ve bu yüzden ölümlerin yaşandığını, İsrail’in Gazze’ye yönelik politikalarını soykırım olarak nitelendirerek uluslararası toplumu İsrail’e baskı yapmaya ve tek sesle hareket etmeye çağırdı.

Gazze’de Şiddetli Açlık ve İsrail’in Rolü

Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı Ramy Abdu, İsrail’in Gazze’de insanları açlıkla öldürmeye çalıştığını belirtti. Abdu, İsrail’in saldırıları ve ablukası altında Gazze’de yaşanan kıtlığa dikkat çekti. Gazze’ye yardım malzemesi taşıyan tırların sayısının dramatik şekilde azaldığını, özellikle Gazze’nin kuzeyine yardım ulaşmadığını vurguladı.

Gazze’nin Kuzeyindeki Durum

Abdu, Gazze’nin kuzeyindeki durumu vahim olarak tanımladı. Bölgede şiddetli açlık ve eksiklikler yaşandığını, insanların gerçekten açlıktan öldüğünü belirtti. Birleşmiş Milletler’in (BM) Gazze’ye yeterli gıda tedarik edemediğini açıklamasına da değindi. Gazze’nin kuzeyinde yardım kuruluşlarının olmaması, durumu daha da kötüleştirdi.

Çocuklar ve Kadınlar En Çok Etkilenenler

Abdu, Gazze’deki açlık krizinden en fazla çocukların ve kadınların etkilendiğini söyledi. Özellikle çocukların ihtiyaç duyduğu gıdalara ulaşamadığını, kadınların kendi yemeklerini çocuklarına verdiklerini belirtti. İsrail askerlerinin gıda kamyonlarına ulaşmaya çalışan sivilleri vurduğunu ve bu yüzden onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ekledi.

İsrail’in Gazze Politikası ve Uluslararası Tepkiler

Abdu, İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığını ve Gazzelileri öldürmek için açlığı silah olarak kullandığını söyledi. İsrail’in yerleşim alanlarını yok ettiğini ve Gazze’ye gıda tırlarının girişini engellediğini belirtti. Uluslararası Adalet Divanının İsrail’in eylemlerine ilişkin kararına rağmen, İsrail’in politikalarını sürdürdüğünü söyledi. Abdu, BM ve uluslararası kuruluşlara İsrail’e baskı yapma çağrısında bulundu ve uluslararası toplumu tek sesle hareket etmeye davet etti.

HABER YORUM

Gazze ölüyor beyler!

Gazze’de yaşanan şiddetli açlıktan dolayı çocuklar ve kadınlar hayatını kaybediyor hanımefendiler!

Bizler, dokuz çeşit nimetle kahvaltımızı yapıp akşama ne yiyelim diye düşünürken, Gazze’de insanlar açlıktan ölmeye başladı. Bizler rahat ve konforlu evlerimizde keyif çatarken, Gazze’de ki kardeşlerimiz soğukla mücadelenin yanında bir de açlıkla mücadele ediyor. İsrail,  Gazze’de açlığı bir silah olarak kullanıyor.

İslam ülkeleri ise hala, oyun ve oynaş içinde bu trajediyi izlemekle yetiniyor. İzleyin bakalım! Celladınıza aşık bir şekilde izleyin olayları. İsrail Lübnan’a saldırı hazırlıklarına giriştiği bu günlerde, siz sadece izleyin. Lübnan’dan sonra, “Vaad edilmiş topraklar” planına göre sıranın bize geleceğini bile bile izleyin.

Celladına aşık olmuşsa bir millet,
İster ezan ister çan dinlet.
İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
Müstehaktır ona her türlü zillet. (Ömer Hayyam)

MİRATHABER.COM – YOUTUBE