islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5246
EURO
34,7847
ALTIN
2.440,94
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

ABD-Tahran Hattında Gerilim Tırmanıyor

ABD-Tahran Hattında Gerilim Tırmanıyor
30 Ocak 2024 11:17
A+
A-

ABD-Tahran Hattında Gerilim Tırmanıyor

ABD ve Tahran arasındaki gerilim, Ürdün’deki ABD üssüne yapılan saldırının ardından tırmandı. ABD, bölgeye 9 adet B-52 bombardıman uçağı gönderdi ve bu durum, Cumhuriyetçi senatörlerin İran’a askeri müdahale çağrılarına yol açtı. Saldırıda 3 ABD askeri ölürken, sonrasında demokratlar, Biden yönetimine çatışmayı körüklememesi konusunda uyarılarda bulundu. İran, saldırıda herhangi bir rolü olmadığını söylerken, eski ABD Başkanı Donald Trump, Biden’ı zayıflıkla suçladı. Bu arada, İsrail’in Suriye’de gerçekleştirdiği saldırıda en az 2 sivil hayatını kaybetti.

ABD-Tahran Hattında Gerilim Tırmanıyor. ABD, Ürdün’deki saldırı sonrasında 9 B-52 bombardıman uçağını bölgeye gönderdi. Ayrıca bu uçakların, nükleer başlıklı füzeler de taşıyabileceğinden söz ediliyor. Ürdün’deki Kule 22 üssüne yapılan saldırı, aynı zamanda ABD’nin Orta Doğu politikasını derinden etkiledi. ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçilerin “Tahran’ı vur” baskısı altında.

İran Destekli Saldırı ve ABD’nin Kayıpları

Gazze’de İsrail destekli katliamın ardından, ABD Ürdün’deki üssünde saldırıya uğradı. İran destekli “İslami Direniş” örgütü, İHA’larla saldırdı. Sonuçta 3 ABD askeri öldü, 34 yaralı. Bu, Kore Savaşı’ndan bu yana en ağır kayıp. Biden, Cumhuriyetçi ve Demokrat baskıları arasında.

Tahran’ı Vur Baskısı ve Demokratların Tepkisi

Cumhuriyetçi senatörler, sosyal medyada İran’a sert tepki gösterdi. Graham, Biden’ın politikasını eleştirdi. Demokratlar ise Biden’a çatışmayı körükleme uyarısında bulundu. Moulton ve Lee, savaşın kötü sonuçlarına dikkat çekti.

Tahran Sorumluluğu Reddetti, Trump Biden’ı Eleştirdi

İran ise ABD’ye yapılan saldırıda rolü olmadığını açıkladı.

Biden’in seçimlerde ki rakibi Trump ise, Biden’ı zayıflıkla suçladı ve “Ben başkan olsaydım bu olmazdı” açıklaması yaptı.

Bombardıman Uçakları İsrail’e Ulaştı

ABD’nin 9 B-52 bombardıman uçağı, İsrail ve bölgedeki uçak gemilerine indi. Bu hamle, ABD’nin bölgedeki askeri varlığını artırıyor ve gerginliği de tırmandırıyor.

İsrail’in Suriye Saldırısı

İsrail ise,  Suriye’nin başkenti Şam yakınlarında saldırı düzenledi. En az 2 sivilin  öldü bildiriliyor. Saldırının hedefinin, İran Devrim Muhafızları’na ait olduğu belirtiliyor.

HABER YORUM

Orta Doğuyu kan gölüne çeviren  Siyonizm destekli ABD politikaları, maalesef tavan yapmış durumda. On yıllar içinde planlı bir şekilde  İslam ülkelerinin başına getirilen yöneticilerin de Siyonizme destek vermeleri, Orta Doğu’nun kan gölüne dönmesine çanak tuttu ve olayı hızlandırdı.

Bunu, yaklaşık 4 aydır Gazze’de sivilleri katleden İsrail terör devletinin aleyhine konuşamayan İslam ülkesi liderlerini gördükçe daha iyi anlıyoruz.

7 Ekim’den bu yana, Filistin özelinde ve  dünya üzerinde yaşanan olaylar, aslında  bize 3. Dünya savaşının başladığını gösteriyor. Bir tarafta Siyonistler ve destekçileri, diğer tarafta ise Müslümanlar var. Daha doğrusu masum Filistin halkı var.

İsrail’in yaptığı soykırıma karşı girişilen bütün diplomatik temaslar, maalesef sonuç vermedi. İsrail anlamıyor ve anlamayacak. Bizim İslam ülkelerinin başındakiler de, İsrail’in anlamadığını ve anlayamayacağını, anlayamıyorlar.

Rahmetli Erbakan hocamızın dediği gibi; “İsrail ancak güçten anlar”

Bizler, tarihe not düşmek ve İslam ülkelerinin başındakilere sorumluluklarını hatırlatmak adına şu ayeti kerimeyi haberimizde zikretmek istiyoruz:

“Mallarını ve canlarını Benim yolumda feda ederek Kur’an’ın öngördüğü hayat sistemini yeryüzünde egemen kılmak için cihad edenlere gelince, onları şüphesiz her biri dosdoğru cennete ulaştıran yollarımıza ileteceğiz. Unutmayın, Allah daima iyilik yapanlarla beraberdir.” (Ankebut 69)

Şimdi, bu cihat ayetlerini duyan içimizde ki Siyonistlerden bir kısmı hoplayıp zıplayacaktır. Tevrat’tan ayetler okuyan ve kehanet kitaplarından alıntı yaparak “Gazze’de yaptığı katliamı meşrulaştırmaya” çalışan Netenyahu’ya ses çıkaramayanlar, ayetleri duyunca öfkelenecekler, parmaklarını ısıracaklardır.

Siz, Siyonizm’i desteklemeye devam edin… Biz Sıratı Müstakim çizgisinde İslam’ı savunmaya, bunun yanında küfre karşı çıkmaya ve durmaya devam edeceğiz. Elbette Orta Doğuyu kan gölüne çevirenlerden hesap sormak adına yapacağız bunu…

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.