islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

GAZZE’DEKİ TÜRK CERRAHTAN DÜNYA’YA ÇAĞRI

GAZZE’DEKİ TÜRK CERRAHTAN DÜNYA’YA ÇAĞRI
29 Mart 2024 14:00
A+
A-

Ya siz de gelin ya ilaç gönderin

Gazze‘de 18 Mart’tan bu yana gönüllü hekim olarak çalışan Türk cerrahtan çağrı: Ya siz de gelin ya ilaç gönderin..

Diyarbakır’dan Gazze’ye gönüllü olarak giden Türk cerrah Taner Kamacı, meslektaşlarına çağrı yaptı. Kamacı, imkanı olan uzman hekimleri Gazze’ye gelip hizmet vermeye çağırdı. Gelemeyenleri ise tıbbi malzeme toplayıp göndermeye davet etti.

Ürdün Rahma Derneği ve Avrupa Filistinli Hekimler Derneği organizasyonuyla Gazze’ye gelen Türk cerrah Taner Kamacı, Mısır’ın Refah Sınır Kapısı üzerinden 25 kişilik ekiple ulaştıklarını aktardı. Kamacı, Gazze’ye gelişini inanç, insani ve vicdani sorumluluk olarak nitelendirdi. Gazze Avrupa Hastanesi’nde görev yaptıklarını, bölgedeki hastanelerin büyük bir kısmının kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Sınırlı sayıda hastanede ameliyat yapılabildiğini, acil olmayan operasyonların ise mevcut şartlar ve malzeme eksikliği nedeniyle ertelendiğini belirtti.

Gazze’ye gelmek isteyen çok sayıda Türk doktor var

Taner Kamacı, Gazze’deki durumun televizyonda izlenenden çok farklı olduğunu belirtti. Karşılaşılan manzaraların bazen dayanılmaz olduğunu ifade etti. Getirdikleri tıbbi malzemelerle ancak günü kurtarabildiklerini söyleyen Kamacı, büyük bir tıbbi malzeme ihtiyacının olduğunu vurguladı. Türkiye’deki ve dünya genelindeki sağlık profesyonellerine çağrıda bulunan Kamacı, özellikle travma cerrahisi uzmanlarının Gazze’ye gelip yardım etmelerini, gelemeyenlerin ise tıbbi malzeme toplama ve gönderme çabalarına katılmalarını istedi.

Çocuk cerrahisi uzmanı Kamacı, Gazze’ye gitmeye hazır çok sayıda Türk hekim olduğunu söyledi. “Yüzlerce hekim gönüllü, yolların açılmasını bekliyor” dedi. Kamacı, Gazze’de yaşananların sadece insan kaybı değil, insanlık kaybı olduğunu vurguladı. Çocukların savaşın en büyük mağdurları olduğunu, çoğunun yetim bile kalamadan hayatını kaybettiğini belirtti. Gazze’de en çok çocukların acil servise geldiğini ve en fazla kaybın onlarda olduğunu ifade etti.

Gazze’de kimsenin dilinden ‘elhamdülillah’ lafı düşmüyor.

Kamacı, Gazze Avrupa Hastanesi’nde çalıştıklarını ve birçok hastanenin yıkık olduğunu belirtti. Sadece birkaç hastanede ameliyat yapılabildiğini, şartların çok zor olduğunu ifade etti. Acil hastaların çokluğu nedeniyle, sınırlı olan ameliyathane ve tıbbi malzemeler acil durumlar için saklanıyor, yalnızca hayati öneme sahip ameliyatlar gerçekleştirilebiliyor dedi. Kamacı, Gazze’deki durumu dünyanın en büyük sıkıntılarından biri olarak tanımladı.

Kamacı, “Dünyanın görebileceği en büyük sıkıntılar şu an burada yaşanmakta.  Bomba sesleri geliyor ama insanlar normal hayatına, yapacağı işlere devam ediyor. Burada travma artık kabullenilmiş bir şey. Gazze’de kimsenin dilinden ‘elhamdülillah’ lafı düşmüyor. Bu, çok ilginç.” ifadelerini kullandı.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE