islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Gazzeliler, Yıkılan Caminin Enkazında Cuma Namazını Eda Etti

Gazzeliler, Yıkılan Caminin Enkazında Cuma Namazını Eda Etti
23 Mart 2024 11:00
A+
A-

Gazzeliler, Yıkılan Caminin Enkazında Cuma Namazını Eda Etti.

Gazze’nin kalbinde, savaşın acı izlerinin en derin hissedildiği yerde, Filistin halkı, mücadele ve inançlarını yıkılan caminin enkazı üzerinde sergiliyor. İşgalci İsrail’in bombardımanları sonucu yıkılan camilerin arasında, Faruk Camii de acı bir kaderi paylaşıyor.

Toplumun Direnişi

Gazze’de işgalci İsrail saldırılarının hedefi olan camiler, sadece ibadet mekanları değil, aynı zamanda toplumun direniş merkezleri olarak da işlev görüyor. Faruk Camii’nin yıkıntıları, sadece bir mescit değil, aynı zamanda Gazze halkının kararlılığının ve dayanışmasının bir sembolü haline geldi.

İnsani Yardım ve Dayanışma Çağrısı.

İslam dünyası, Gazze’deki kardeşlerinin yaşadığı zorluklara sessiz kalmıyor. Caminin imam hatibi,  Gazze’deki soykırımın, açlığın ve korkunun pençesindeki halkına yardım elini uzatma çağrısında bulunuyor. Dayanışma ve insani yardım, Gazze halkının umudu olmaya devam ediyor.

İsrail’in Tahrip Politikası

İşgalci İsrail’in saldırıları sadece can kayıplarıyla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda Filistin topraklarının kültürel ve dini mirasını da hedef alıyor. Faruk Camii’nin enkazı, İsrail’in tahrip politikasının vahşi bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Gazze halkı, bu tahrip edici güce karşı direnişini sürdürüyor.

Umut ve Dayanışma İçin Bir Araya Gelmek

Gazze’deki cuma namazı, yıkılan caminin enkazı üzerinde eda ediliyor olmasıyla sadece bir ibadet değil, aynı zamanda umut ve direnişin bir ifadesi haline geliyor. Gazze halkı, zorluklara rağmen inançlarını koruyor ve dayanışma içinde yaşam mücadelesini sürdürüyor.

Gazze’nin direnişi, sadece Filistin’e değil, tüm dünyaya bir mesaj niteliği taşıyor. İsrail’in zulmüne karşı duruşlarıyla, Gazze halkı, insanlık onurunu ve adaleti savunmaya devam ediyor.

HABER YORUM

Cuma namazlarını, yıkılmış olan caminin enkazı yanında kılan Filistinli kardeşlerimiz…

Ölmüş çocuklarının üzerine, üşümesinler diye battaniye örten Filistinli anneler…

Açlıktan ölen bebekler..

Anne ve babasını İsrail saldırılarında kaybetmiş minik yavrular…

Mübarek Ramazan’da, sahurda hiçbir şey yemeden oruca niyetlenen ama iftarda da orucunu açacak bir yudum su dahi bulamayan Filistinli kardeşlerimiz…

Ve bunları görmeyen ya da görmek istemeyen diğer Müslümanlar ve de diğer insanlar…

Ey İnsanlar!

Bombardıman sırasında, yavrusu ölen anne köpeğin, yavrusunu titiz bir şekilde toprağa gömdüğü videoyu izlediniz mi?

Benim kanaatimce, o anne köpekten alacağımız o kadar çok insanlık(!) dersi  var ki…

Şu anda Gazze’de insanlar ve bebekler, aç ve susuzluktan ölüyor…

Sahurda, ertesi günü aç duracağım diye karnını tıka basa doyuran, iftarda da 7 çeşit yemekle iftarını açan tüm Müslümanların Ramazan ayı kutlu olsun…

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM