islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5997
EURO
34,7830
ALTIN
2.495,81
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Gece gökyüzünün haritaları çıkarıldı

Gece gökyüzünün haritaları çıkarıldı
Mirat Haber Ajansı

Avustralya’nın kırsal kesimindeki büyük bir teleskop, gökbilimcilerin daha önce keşfedilmemiş bir milyon uzak galaksiyi içeren bir ‘evren atlası’ oluşturmasına yardımcı oldu. Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü’nden (CSIRO) ekip, sadece 300 saatte yaklaşık üç milyon galaksinin haritasını çıkardı. Avustralya Kilometre Kare Dizisi Yol Bulucu (ASKAP), önceki nesil teleskopları kullanarak on yıla kadar süren bir süreç olan tüm güney gökyüzünün ilk araştırmasını gerçekleştirirken rekorlar kırdı. Ekip, görüntüleri, etkileşime girebileceğiniz ve bilinen evrenin çok uzak kısımlarının ayrıntılarını görmek için kullanabileceğiniz gece gökyüzünün bir ‘Google Haritalarını’ oluşturmak için kullandı.

Bu teleskobu benzersiz kılan, panoramik fotoğrafları eskisinden daha keskin ayrıntılarla çekmesine izin veren geniş görüş alanı. Teleskopun, onbinlerce görüntü gerektiren diğer tüm gökyüzü radyo araştırmalarına kıyasla güney gökyüzünün tamamını haritalamak için yalnızca 903 görüntüyü birleştirmesi gerekiyordu. Birkaç hafta veya ay içinde gökyüzünü inceleyebilen bir teleskopa sahip olmak, sürecin nispeten kısa bir süre içinde tekrar tekrar tekrarlanabileceği anlamına geliyor, bu da astronomların değişiklikleri sistematik olarak tespit etmesine ve izlemesine olanak tanımakta.

Diğer Bilim haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/bilim/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.