islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5104
EURO
34,9876
ALTIN
2.436,44
BIST
9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

GELEBİLECEK DEPREMDEN NASIL KORUNABİLİRİZ?

GELEBİLECEK DEPREMDEN NASIL KORUNABİLİRİZ?
16 Şubat 2023 13:00
A+
A-

Şimdilere merhum olan mâna erlerimizden biri ile bağlılarından bir kişi  arasında şöyle bir konuşma geçer.

  • Üstadım! Bilim adamları tarafından İstanbul’da deprem olacağı söyleniyor. İstanbul’u terk etmemiz konusunda ne buyurursunuz?
  • Siz İstanbul’u terk etmeyin ama günahlarınızı terk edin.

Gideceğimiz her yerde ölüm var. Mali kayıplara uğrama ihtimalimiz de var. Yani kaçış çare değil.

Bulunduğumuz yerde, mümkün olduğu ölçüde sağlam zeminlerde kurulan standartlara uygun yapılmış binaları tercih edelim. Bilerek nefsimizi ve ailemizi tehlikeye atmamak Rabbimizin emridir.

Deprem gibi doğal afetler kulluk denemesi gereği günahımız olmaksızın gelebilirse de genelde günahlarımız sebebiyle gelir. Allah’a ortak koşma, faiz, zina, rüşvet,  üretilen maldan çalma, zekat vermeme, namaz kılmama, ana babayı dışlama, yalan, zulüm ve de benzerleri başta gelen günahlarımızdır.

Günahlarımızı terk etmeli, tatlı bir çift söz ve güleç yüz gösterme şeklinde de olsa insanlara yönelik hayırlarımızı artırmalıyız. Adalet, merhamet ve affetme gibi erdemlere de ağırlık vermeliyiz. Sabır ve dua da her olayda kullanacağımız silahımız olmalıdır.

Biz yapabileceklerimizi yapalım. Mevla görelim Neyler. Neylerse Güzel eyler..

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.