islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5689
EURO
34,8568
ALTIN
2.429,22
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
24°C
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Gen Bilimi: İnsanlık 200 Bin Yıl Önce Yaşamış Çiftten Gelme

Gen Bilimi: İnsanlık 200 Bin Yıl Önce Yaşamış Çiftten Gelme
30 Nisan 2020 11:47
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Bilimsel bilgiye önemli katkı yapacak yeni bir bilimsel araştırma, günümüzde yaşayan tüm insanların yüz binlerce yıl önce yaşamış tek bir çiftten türediğini keşfetti. Buna ek olarak, Basel Üniversitesi (İsviçre) ve Rockefeller Üniversitesi’nden (ABD – New York) bilim adamları tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, bilim adamları ayrıca 10 hayvan türünden 9’unun da o dönemde yaşamış çiftlerden türediğini gösterdi. Bu yalnızca biyoloji ve insanlık konusunda bilgimizi değil yeryüzündeki büyük çaplı değişimler konusunda da varsayımlarımızı değiştirebilir. Çünkü büyük bir olayın olduğu konusunda bize fikir vermekte.

Bilim adamları, Dünya’da yaşayan 100 farklı türden beş milyondan fazla hayvanın yanısıra insanların da genetik kodlarını inceleyerek, 200 bin yıl önceki büyük bir dönüşümün ya da felaketin ardından insan ırkını neredeyse sona ermek üzereyken yeniden tek bir yetişkin çiftten çoğaldığımızı saptadılar. Canlı hücrelerin çekirdeğinin dışında ortaya çıkan genetik kodlar veya DNA parçacıkları, sadece insanların belirli bir çiftten değil, aynı zamanda hayvanların da yüzde doksanının birer çiftten ürediğini gösteriyor. Çalışmada kanıtlanmış görünen, ister kuş ister güve ister balık olsun, çoğu türün günümüz insanları gibi çok yakın zamanda ortaya çıktığı ve fazla genetik çeşitlilik geliştirmek için yeterli zamana sahip olmadığı teorisini desteklemekte. Bilim adamları bunun Adem ve Havva’yı buldukları anlamına gelmediğini vurguladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.