islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5810
EURO
35,0254
ALTIN
2.459,12
BIST
9.799,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Göçmen Bebek Kurtarıldıktan Altı Ay Sonra Hayatını Kaybetti

Göçmen Bebek Kurtarıldıktan Altı Ay Sonra Hayatını Kaybetti

Mirat Haber Ajansı

İspanyol mülteci kurtarma yardım kuruluşu Proactiva Open Arms dün Perşembe günü yaptığı açıklamada, altı aylık bir bebeğin Akdeniz’de boğulmaktan kurtarıldıktan saatler sonra öldüğünü söyledi. Gine’li bebek, kurtarma birimlerini Libya kıyılarında batmakta olan bir lastik bota gönderdikten sonra Çarşamba günü Open Arms tarafından kaçırılan 111 kişi arasındaydı. Aynı operasyonda beş ceset bulundu. Bebeğin ölümü, gemi enkazındaki toplam ölü sayısını altıya çıkardı.

Bir Open Arms sözcüsü, Joseph ve annesi ile hamile bir kadının İtalyan sahil güvenlik tarafından tahliye edildiğini ve Lampedusa adasına götürüldüğünü söyledi. Acil tıbbi bakıma ihtiyaç duyan üç kurtulan daha, üç aylık bir kız bebek, annesi ve ciddi kalp rahatsızlığı olan 25 yaşındaki bir adam, en yakın hastane oradaydı ve Malta yetkilileri hastaneye yardım ettiği için Malta’ya uçakla gönderildi. Şu anda Orta Akdeniz’deki tek aktif yardım kurtarma gemisi olan Open Arms, Salı ve Çarşamba arasında üç ayrı operasyonun ardından 257 mülteciye sahip. Open Arms Twitter’da “Akdeniz, mezar taşları olmayan bir mezarlıktır” mesajı attı. Uluslararası Göç Örgütü’nün (IOM) verilerine göre, bu yıl şu ana kadar bilinen 796 kişi Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken öldü ancak rakam bunun çok daha üzerinde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.