islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Trump Biden’a Kritik ABD İstihbaratının Verilmesine İzin Vermedi

Trump Biden’a Kritik ABD İstihbaratının Verilmesine İzin Vermedi

Mirat Haber Ajansı

Başkan Donald Trump, seçim sonuçlarına meydan okumaya ve Başkan seçilen Joe Biden’ın geçiş planlamasını ertelemeye devam ederken, ABD istihbaratının önemli bir parçası olan yeni seçilen başkana istihbarat brifingi verme geleneği seçim sonuçlarına itirazlar bitmeden başlamayacak. Ülkenin en hassas istihbaratının ultra gizli günlük brifingi olan günlük başkan raporu Presidential Daily Brief (PDB), cumhurbaşkanını tam olarak bilgilendirmenin ve son yıllarda cumhurbaşkanını tamamen hazırlıklı tutmanın önemli bir parçası. Oklahoma Cumhuriyetçi Senatörü James Lankford Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Trump’ın yakında Biden’ı döngüye sokmaması halinde müdahale edeceğini söyledi. Yeni Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in de brifingleri alması gerektiğini söyledi, ki bu sorun olmamalı çünkü Senato istihbarat komitesinin bir üyesi olarak zaten güvenlik iznine sahip.

Ulusal güvenlik ve istihbarat uzmanları, gelecek bir başkanın ilk gün herhangi bir ulusal güvenlik sorunuyla yüzleşmeye tam olarak hazır olması gerektiğine işaret ederek Trump’ın fikrini değiştirmesini umuyor. ABD’li rakipler, Amerikan başkanlık geçişi sırasında ülkeden faydalanabilirler ve önemli dış sorunlar, Oval Ofis’e adım attığı anda Biden’ın üzerine çökecek. Biden, dış ilişkiler ve ulusal güvenlik konusunda onlarca yıllık deneyime sahip, ancak muhtemelen ABD dış politikasıyla ilgili en son ayrıntıları bilmemekte. Ancak Biden, PDB’ye erişimdeki gecikmenin önemini küçümsemeye çalışıyor. Salı günü PDB’nin açıkça faydalı olacağını, ancak şu anda başkan olmadığı için gerekli olmadığını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.