islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5383
EURO
34,8823
ALTIN
2.430,60
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Gözler 7 Mart’ta! Mavi Vatan İçin Gurur Günü..

Gözler 7 Mart’ta! Mavi Vatan İçin Gurur Günü..

Deniz Kuvvetleri’nin en büyük gemisi olacak Çok Maksatlı Amfibi Gemi ANADOLU’ya törenle Türk bayrağı çekildi. İstanbul Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nde inşası devam eden Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu’nun 7 Mart 2022’de ilk seyrini gerçekleştireceği ve liman kabul testlerine başlayacağı belirtildi. TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri’nin envanterine girmesiyle Türkiye’nin ilk helikopterli çıkartma gemisi olacak.

Milli Savunma Bakanlığı, 17 Nisan 2016’da inşasına başlanan ve aralık ayında hizmete girmesi planlanan çok maksatlı amfibi gemi LHD ANADOLU’ya törenle Türk bayrağının çekildiğini açıkladı..

Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:
“17 Nisan 2016’da inşasına başlanan ve 2022 yılının Aralık ayında hizmete girmesi planlanan 232 metre boyu ve 27.000 ton deplasmanı ile Deniz Kuvvetlerimizin en büyük gemisi olacak Çok Maksatlı Amfibi Gemi LHD ANADOLU’ya törenle Türk bayrağı çekildi. Şanlı bayrağımızın çekilmesiyle birlikte LHD ANADOLU, 7 Mart 2022’de ilk seyrini gerçekleştirecek ve Liman Kabul Testleri başlayacak. Şimdiden ülkemize, asil milletimize ve Deniz Kuvvetlerimize hayırlı olsun” ifadeleri yer aldı..

TCG  ANADOLU ÖZELLİKLERİ NELER?
Türk donanmasının ihtiyaçları doğrultusunda yapılan TCG Anadolu tam donanımlı 8 helikopter bulundurabilecek. Bir tabur tam teşekküllü askerin istenilen bölgeye sevkini sağlayabilecektir. Kıtalar arası görevlere çıkabilecek elverişliliğe sahip olan geminin aktif olarak Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de görevini sürdürmesi düşünülmektedir..

Gemi boyu ve genişliği: 232×32 m
Azami yükseklik: 58 m
Maksimum sürat: 21 knots
Hareket siası: 9.000 mil

Ağır yük garajı: 1.410 m²
Hafif yük garajı: 1.880 m²
Gemi havuzu: 1.165 m²
Hangar: 900 m²
Uçuş güvertesi: 5.440 m²

Savaş uçağı kapasitesi: 6 adet savaş uçağı
Taarruz helikopteri kapasitesi: 4 adet T-129 Atak

Çok amaçlı amfibi hücum gemisi maksadı ile kullanılacak olan gemi, 1.400 kişiyi taşıyabilecek kapasitededir. Bir amfibi taburunu iletişim, muharebe ve destek araçlarına ihtiyaç duymadan istenilen bölgeye çıkartma yapabilecektir. Yedi yüz kişilik amfibi gücü dışında sekiz deniz çıkarma aracını bulundurabilecek Anadolu gemisi içinde ameliyathane, diş tedavi üniteleri ve yoğun bakım ile enfeksiyon odalarının da bulunduğu en az otuz yatak kapasiteli askerî hastaneye sahip olacak.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.