islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Günahkent’i Kurtaran BAE “İnsan Ticareti Merkezi”

Günahkent’i Kurtaran BAE “İnsan Ticareti Merkezi”
1 Haziran 2020 17:23
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD’nin Nevada eyaletinde bir pandemi test merkezine tahmini 20 milyon dolar değerinde 200.000 koronavirüs test kiti bağışladı. Hastalığın yayıldığı Nevada eyaletinin valisi Steve Sisolak, virüsün yayılmasından sonra Mart ayında tüm zorunlu olmayan işlerin zorunlu olarak kilitlenmesini emretmişti. BAE bağışı, dünya kumarhaneler ve çevrimiçi kumar oyunları merkezi olan ve Amerikalılar tarafından Günahkent (Sin City) olarak adlandırılan Las Vegas’ın ekonomisini kurtarmayı hedefliyor. Nevada’nın Yardım ve Kurtarma Görev Gücü, veliaht prens Muhammed bin Zayed al Nahayan’ın Las Vegas’ı kurtarma amaçlı 20 milyon dolarlık armağanının Emirlikler merkezli yapay zeka şirketi G42 ile iyi ilişkilerin bir sonucu olduğunu söyledi. BAE’nin bağışı bazı Amerikalı yorumcuları şaşırtmadı. Ülkenin büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’nin Washington’daki neredeyse tüm büyük düşünce kuruluşlarını finanse ettiği söyleniyor. Uteybe ile çalışan Amerikalı yetkililer onu Muhammed bin Zayed’in dış ilişkilerde en çok güvendiği kişi olarak nitelendirdi. Las Vegas’ta verdiği çılgın partiler de dahil yaptığı gösterişli harcamalarının efsanevi olduğu söyleniyor.

BAE diplomatları çeşitli ülkelerde çirkin olaylarla da ün kazandı. Kasım 2014’te ülkenin İrlanda büyükelçisine üç Filipinli işçinin haklarını ihlal ettikleri için toplam 240.000€ ceza verildi. Büyükelçi Halid Nasır Raşid Luta ve eşi, kadınlara haftada yedi gün, günde 15 saat ev işi ve diğer görevleri yapmak için saatte 2 € ‘dan daha az ödeme yapmıştı. Uluslararası Çalışma Örgütü’ne göre, insan ticareti BAE’nin dünya merkezi olduğu 150 milyar dolarlık küresel bir endüstri. Kasım 2019’da, İtalya’nın Floransa Üniversitesi tarafından düzenlenen uluslararası bir konferansta gösterilen bir belgesel film BAE’yi bir fuhuş ve insan ticareti ülkesi olarak ortaya koydu. Kısa bir süre sonra, Mart 2020’de, İngiliz Parlamentosu’nun 52 üyesi BAE’de insan ticaretini kınayan bir dilekçe imzaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.