islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3603
EURO
34,6712
ALTIN
2.394,20
BIST
10.188,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Hacire Anne PKK’yı Korkutuyor

Hacire Anne PKK’yı Korkutuyor
4 Eylül 2023 12:20
A+
A-

HDP Diyarbakır İl Binası önünde Hacire Akar tarafından 3 Eylül 2019’da başlatılan evlat nöbeti 5’inci yılına girdi. Hacire Anne’nin yaktığı ateş hiç sönmeden devam ediyor.

Evlatları dağa çıkarılan bir grup annenin Diyarbakır HDP İl Binası önünde başlattığı evlat nöbeti beşinci yılına girdi. 3 Eylül 2019’da başlatılan evlat nöbetinde; evlatlarını dağdan geri isteyen anneleri sayısı 364’e yükseldi. Annelerin dayanışması ve büyük kararlılığıyla süren evlat nöbetinde 45 aile evladını terörden kurtardı. Birçok anne de evladının terörden kurtarılmasının hayaliyle nöbete devam ediyor. Hakkarili Kudret Aslan da evlat nöbetindeki annelerden biri. Oğlu Ömür Yalçın, 2013 yılında, 16 yaşındayken terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa götürüldü. Kudret anne de, oğlunu terörden kurtarıp bir gün kavuşmanın hayalini kuruyor. Hacire Anne’nin oğluna kavuşması çocukları kaçırılan diğer annelere örnek oldu. Uluslararası Diyarbakır Anneleri Kongre Koordinatörü ve Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Palabıyık, “Bu kutlu ve güçlü aile hareketinin ardından terör örgüt PKK ve HDP artık kandıracak genç bulamıyor ve günden güne güç kaybediyor.” dedi.

Haber Yorum

15 Ağustos 1984 Tarihinde Eruh katliamı ile başımıza bela olmaya başlayan PKK terör örgütü kırk yıla yakın bir süredir ülkemizin başına bela olmaya devam ediyor.

Bir annenin, Hacire annenin 3 Eylül 2019’da Diyarbakır HDP Binası önünde başlattığı evlat nöbeti PKK Terör örgütünün korkusu haline geldi. Zaman içinde evlatlarını dağdan geri isteyen anneleri sayısı 364’e yükselirken, 45 Aile evladını PKK’nın pençesinden kurtardı.

Bu sebepledir ki PKK, annelerin başlattığı bu sivil örgütlenme karşısında çaresiz kalmaya başladı.

Mirat Haber olarak Hacire Annenin başlattığı bu eylemi destekliyoruz. Tarihin akışı içinde müzbit Anadolu topraklarında gözü olanlar ve entrika çevirenlerin eksik olmadığından hareketle, Türk Kürt kardeşliğini bozma projesi olan PKK projesinin karşısında dimdik duran bu annelerimizin de ellerinden öpüyoruz.

Tekrar hatırlatalım:

“Müminler ancak kardeştirler, öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin, Allah’a itaatsizlikten sakının ki rahmetine mazhar olasınız.” (Hucurat 10)

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: hacire anne, hdp, Manşet, PKK
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.