islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4290
EURO
34,8411
ALTIN
2.436,44
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

HAFIZLIK TÖRENİNDE ÇEKİLEN FOTOLARDA KADIN HAFIZLARIN YÜZLERİNİ BUZLATMA ÖZGÜRLÜĞÜ YOK MU?

HAFIZLIK TÖRENİNDE ÇEKİLEN FOTOLARDA KADIN HAFIZLARIN YÜZLERİNİ BUZLATMA ÖZGÜRLÜĞÜ YOK MU?
28 Eylül 2023 11:52
A+
A-

ODA TV’de Ayşe BaykalNeden buzluyorsunuz fuhuş operasyonunda mı basıldılar” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Konu; Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Karatay Müftülüğünde yapılan Hafızlık Diploma Töreni’nde çekilen ve kadın hafızların yüzleri buzlanarak paylaşılan fotoğraf karesi…

Ayşe Baykal Hanım yazısında, kadın hafızların yüzlerinin buzlanmasına epey bozulmuş anlaşılan. Konu hakkında açıklama yapan Diyanet yetkililerinin “Muhtemelen oradaki hanım kardeşlerimizin ve ailelerinin isteğiyle yüzleri buzlanmıştır…”  açıklamasını inandırıcı bulmamış.

Ayşe Hanımı inandırmak için ne yapmamız gerekiyor bilmiyoruz ama bildiğimiz bir gerçek var ki o da insanların her konuda olduğu gibi bu konuda da yüzlerinin yayınlanmasını istememe özgürlüğü vardır.

Hele ki, paylaştığımız resimlerin Fotoshop programlarıyla düzenlenip gayri ahlaki sitelerde farklı amaç için kullanılma ihtimali varsa, hafızlarımızın ve ailelerinin de resimlerinin buzlanarak yayınlanmasını isteme özgürlüğü vardır.

Yapay zeka marifetiyle insanlara, “Ben eş cinselim, Ben Kur’an-ı ezberledim ama… “ dedirtme ihtimali varsa, hafızlarımızın ve ailelerinin de resimlerinin buzlanarak yayınlanmasını isteme özgürlüğü vardır.

Velev ki böyle bir tehlike olmasa bile, kadınlarımızın yüzlerinin teşhir edilmesini istememe hakkının olduğunu Ayşe Baykal’ın bilmesi gerekiyor.

Hele ki siz bile yazınıza “Neden buzluyorsunuz fuhuş operasyonunda mı basıldılar” gibi sübliminal mesaj içeren bir başlık atabiliyorsanız, hafızlarımız ve aileleri bu masum isteklerinde haklıdırlar diye düşünüyoruz.

Ayşe Baykal Hanım yazısında, A Milli kadın Voleybol takımının üzerinden “Allah aşkına söyleyin; Dünya çapında başarılara imza atmış milli voleybol takımıyla, bir hocanın ne işi olur? Biz bunu konuşuyoruz yahu…” diyerek, hocalara çatmayı da ihmal etmemiş.

Anlaşılan  o ki Ayşe Baykal Hanım, o beğenmediği hocaların tesettür ayetlerini hatırlattığını unutmuş ya da olayı nefsi emaresinin sesine kulak vererek kendince açıklamaya çalışmış. Diğer taraftan Ayşe Hanım, A Milli kadın Voleybol takımının üzerinden bilinçli ve programlı bir şekilde LGBT Propagandası ve reklamının yapıldığını da gözlerden kaçırmak istercesine bir tavır içine girmiş.

Sol- Kamalistlerin İslam’a ve Müslümanlara saldırmak için yayınladığı karikatürlerin faturasını da hocalara çıkaran Ayşe Baykal yazısının sonunda “dini değerleri bu kadar ayaklar altına almaya kimsenin hakkı da olmamalı.” Kehanetinde bulunmayı ihmal etmemiş.

Doğru Sayın Baykal!

Kimse, Kur’an ve Sünnet perspektifinden uzak bir şekilde sabah akşam İslam’ın ve Müslümanların aleyhine yayınlar yaparak dini değerleri ayaklar altına almamalıdır! Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in hükümleri ve Sünneti seniyye de ki uygulamaları açık ve net bir şekilde ortada iken, kimse ama kimse dini değerleri ayaklar altına almamalı, Allah’ın dinini Allah’a öğretmeye kalkmamalıdır.

ŞABAN DOĞAN

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Ayşe baykal, Manşet, Odatv
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.