Gündem

Hamas Lideri İsrail’e Karşı Savaş Açmayacağının Garantisini Vermedi!

Yeni Arap gazetesinin haberine göre, Gazze merkezli Hamas grubunun siyasi bürosu başkanı Pazartesi günü İsrail ordusuyla Filistin Topraklarındaki olayları kızıştırmamak için garanti vermeyi reddetti.

İsmail Haniye’nin şu anda Hamas ile İsrail arasındaki dolaylı müzakereleri denetleyen Katar ve Mısırlı arabuluculara “Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yerleşimciler tarafından yaşananlara müsamaha gösterilmeyeceğini” söylediği bildirildi.”

Hamas lideri, Haniye’nin danışmanı Taher el Nono’nun yayınladığı basın açıklamasında, direnişin İsrail işgali altındaki Filistin topraklarını özgürleştirme yoluna devam edeceğini vurguladı.

Haniye’nin açıklamaları, Mısırlı ve Katarlı arabulucuların durumun daha da kötüleşmesine izin vermemek ve kuşatılmış Gazze Şeridi’nde yeni bir askeri çatışmayı engellemek için bir anlaşmaya varmak amacıyla Hamas’la yaptıkları son temaslara yanıt olarak geldi. Pazar günü binlerce İsrailli işgal altındaki Kudüs üzerinden “Araplara Ölüm” sloganı atan ve Hz. Muhammed’e hakaret eden ve bölgedeki Filistinlilere saldıran her yıl aşırılık yanlısı bir ‘bayrak yürüyüşü’ başlattı. Filistin Kızılayına göre, İsrail işgal ordusu ve plastik mermi, muylu ve biber gazı kullanan Yahudi yerleşimciler tarafından onlarca Filistinli yaralandı.

İsimsiz kalmayı tercih eden Hamas’a yakın bir kaynak, Yeni Arap’a, ”Filistinli silahlı gruplar, benzeri görülmemiş yerleşimcilerin provokasyonlarına yanıt olarak Kudüs’tekiler de dahil olmak üzere İsrail yerleşimlerine bir füze barajı başlatmaya hazırdı” dedi.

Ancak kaynak, direnişin liderliğinin güvenilir bilgiler aldığını vurguladı: “Bennett liderliğindeki İsrail hükümeti, iç baskılardan kurtulmak amacıyla kıyı bölgesini kasıtlı olarak askeri bir tırmanışa sürüklüyordu.”

Kaynak, direnişin İsrail ile yeni bir askeri çatışma turu başlatmamaya karar verdiğini açıkladı “ancak bu, dün Mescid-i Aksa’da meydana gelen İsrail ihlallerine yanıt vermeyeceği anlamına gelmiyor.” Kaynak, ”Direnişin bu tür ihlallere ve suçlara doğru zamanda ve yerde cevap verme konusunda güçlü bir yeteneği var.” dedi.

Gazze’deki resmi kaynaklar, direniş gruplarının durumun “kontrolden çıkması” durumunda Gazze Şeridi’nden yanıt verme hakkını korurken Filistin topraklarındaki halk direnişini teşvik ederek “Batı Şeria’yı ve Kudüs’ü tutuşturmasını” bekliyorlardı.

 

View Comments

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

18 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

18 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

19 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago