islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5691
EURO
34,6848
ALTIN
2.523,75
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Hamas Rusya Yetkilileriyle Görüştü

Hamas Rusya Yetkilileriyle Görüştü

Mirat Haber Ajansı

Bir Hamas heyeti, Filistin içi uzlaşma çabalarını görüşmek üzere Cuma günü Moskova’da Rusya’nın dışişleri bakan yardımcısı ile bir araya geldi. Musa Ebu Marzook liderliğindeki heyet, Rusya’nın Ortadoğu ve Afrika’daki özel cumhurbaşkanlığı temsilcisi Mikhail Bogdanov ile görüştü. Filistinli grubun üyeleri, Rus dışişleri bakanına son Filistin içi görüşmeler ve Hamas’ın uzlaşma sürecini ilerletme çabaları hakkında bilgi verdiler. Heyetin ziyaretinin öneminin altını çizen Rus yetkili, Moskova’nın Filistinliler arasındaki bölünmeleri sona erdirme çabalarını desteklemeye kararlı olduğunu vurguladı.

Bogdanov ayrıca, Rusya’nın Filistin halkının özlemlerini destekleme konusundaki tutumunu ve ülkesinin ABD tarafından önerilen Yüzyılın Anlaşması adlı barış planını reddettiğini de teyit etti. Yapılan açıklamaya göre Bogdanov, ABD’nin planının “bölgede barış ve güvenliği sağlamak için bir çözümü temsil etmediğini” yineledi. Şubat 2019’da Moskova, ABD’nin sözde Orta Doğu barış planına karşı çıkmayı kabul ettikleri 12 Filistinli grup için Filistin içi görüşmelere sponsor oldu. El Fetih ve Hamas da geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye’de bir araya gelerek ortak bir yasama ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapmayı kabul ettiler. İki ana Filistinli grup, Hamas’ın 2007 ortalarında Gazze Şeridi’ni El Fetih’ten ele geçirmesinden bu yana anlaşmazlık içindeydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.