islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3631
EURO
34,6632
ALTIN
2.391,94
BIST
10.189,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

HAMAS’IN GAZZE CİHADINA FARKLI BİR BAKIŞ VE YORUM

HAMAS’IN GAZZE CİHADINA FARKLI BİR BAKIŞ VE YORUM
4 Kasım 2023 11:20
A+
A-

Bazıları, İsrail’in öldürdüğü sivil Gazze şehitlerinin hüznü ve acısı ile, Hamas Mücahidlerinin başarısını, Gazze’de yaşanan kayıplarla karşılaştırıyor ve operasyonun basit bir olay olduğunu zannederek çevrelerine karamsarlık yayıyor ve Aksa Tufanı Operasyon başarısını küçümsemeye çalışıyorlar.

İşte size, düşüncelerinizi allak bullak edip değiştirecek basit istatistikler

1967 Savaşı ya da diğer adıyla 6 Gün Savaşı, Savaştan önce İsrail, Filistin’in yalnızca yarısını kontrol ediyordu; Kudüs ve Batı Şeria Ürdün’ün, Gazze ise Mısır’ın yönetimi altındaydı.

İsrail saldırıp savaşı başlattı ve sadece 6 gün içinde şu yerleri kontrol altına aldı: Kudüs, Batı Şeria, Gazze Şeridi (burası Filistin’de), Mısır’dan da Sina (yüzölçümü tüm Filistinin üç katı büyüklüğündedir) Suriye’den ise Golan ve Ürdün’ün de büyük bir kısmını. (Toplamda İsrail, savaş öncesi mevcut iskan alanınını beş kattan fazla genişletti)

Arapların kayıpları:

A) İNSAN KAYIPLARI:

Mısır: 15.000 şehit, 4.350 Esir, sayısız yaralı.

Ürdün: 6.000 şehit, 533 Esir.

Suriye: 2.500 şehit, 590 Esir.

Burada Irak ve Filistin şehitlerini saymıyor; onları hariç tutuyoruz.

B) ASKERİ KAYIPLAR:

Arap kuvvetlerinin % 70’i yok edildi

İsrail’in kayıpları:

A) İNSAN KAYIPLARI:

776 ölü, 4317 yaralı, 10 Esir.

B) ASKERİ KAYIPLARI:

İsrail, kuvvetlerinin yalnızca % 5’ini kaybetti

(sadece 6 günde elinde olan toprağın beş katından fazlasını kontrol altına almasına rağmen, İsrail’in kayıplarının tamamı bu kadar olmuştur)

Şimdi bu sayıları “Aksa Tufanı” Operasyonu sayılarıyla karşılaştıralım

Şu ana kadar İsrailin 2.000’den fazla askeri öldü; sayı giderek artıyor; yine şu ana kadar 3.000 yaralı, bir tümen ve tugay komutanı da dahil olmak üzere 200’den fazla esir, bir askeri tümeni ortadan kaldırıldı; Onların denetiminde 3’ten fazla askeri tugay, subay ve askerler, ..

75 yılda inşa edip kazandıkları itibar prestij ve karizmaları çizildi.

SONUÇLAR:

1- Gazze Şeridi’nden bir karış toprağı bile kontrol altına alamadı lar. (Tüm Gazze şeridinin alanı 1967’de kontrol ettikleri alanın binde biri kadardır)

2- Hiçbir Filistin/Gazze Mücahidini yakalayıp esir alamadılar.

3- Hamas Mücahidlerini ortadan kaldıramadılar; aksine Mücahidlerin, İsrail tümeninin silahlarını ele geçirdikten sonra, güçleri arttı.

4- Gazze’den, Tel Aviv dahil, işgal altındaki Filistin’in her metrekaresine roket atılmasını durduramadılar.

5- Tek bir Filistinliyi bile Filistin’den çıkaramadılar. (1967’de 5 milyon Filistinliyi yerlerinden etmişlerdi.)

6- Üçte ikisi çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan 8.000 Filistin’li sivili öldürdüler; (Bu sayı artmaya devam ediyor.) 15.000’e yakın sivili de yaraladılar.

Bu karşılaştırma, geçmiş savaşlarımızın utanç verici seyri hakkında hiçbir şey bilmeyenler, haklı olarak sivil şehitlerimiz için ağıt yakanlar, bize kaybettiğimizi veya Cihadın Gazze halkını feda ettiğini söyleyip bizi vaz geçirmeye, azmimizi kırmaya çalışanlar için basit bir karşılaştırmadır. Bizim moralimizi bozup mağlup olduğumuza inandırmaya çalışanlara duyurulur.

Tercüme: A. Ziya İbrahimoğlu

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Abdulkadir LEVENT dedi ki:

    Rabbim mücahidlerin yardımcısı olsun.
    Kahrolsun katil İsrail ve işbirlikçisi katil amerika.