islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4380
EURO
34,8077
ALTIN
2.433,16
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

HAMAS’TAN AKSA TUFANI RAPORU

HAMAS’TAN AKSA TUFANI RAPORU
22 Ocak 2024 17:30
A+
A-

Hamas’tan Aksa Tufanı Raporu

Hamas‘tan Aksa Tufanı Raporu: Gerçekler Ortaya Çıkıyor

Hamas, “Aksa Tufanı”na dair bir rapor yayımladı. 7 Ekim 2023’teki olaylar ve Filistin meselesi ele alındı. Rapor, tamamıyla İsrail’in iddialarına karşı gerçekleri ortaya koymayı amaçlıyor.

Aksa Tufanı‘nın Amacı ve Arka Planı

Raporda, “Aksa Tufanı”nın nedenleri açıklandı. İsrail’in Filistin topraklarını ele geçirme planlarına tepki olarak görülüyor. Ayrıca, Gazze Şeridi’ndeki ablukanın kaldırılması ve bağımsız Filistin devleti kurma hedefleri vurgulanıyor.

Operasyon Sırasında Yaşananlar ve İddialar

Hamas, Aksa Tufanı sırasında İsrail’in güvenlik sisteminin çökmesine dikkat çekiyor. Bu durumun kaosa yol açtığı belirtiliyor. Hamas, sivilleri hedef almadığını, bu iddiaların İsrail kaynaklı olduğunu savunuyor.

Sivil Kayıplar ve Hamas’ın Tutumu

Raporda, Hamas’ın sivil kayıplardan kaçınma politikası vurgulanıyor. İddiaların yalan olduğu, bağımsız kaynaklarca teyit edilmediği belirtiliyor. Kassam savaşçılarının sivilleri hedef almadığı, İsrail güçlerinin şaşkınlığı sonucu sivil kayıpların yaşandığı ifade ediliyor.

Uluslararası Tepkiler ve Adalet Arayışı

Raporda, ABD ve Avrupa ülkelerinin İsrail’in Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanmasına karşı çıktığı eleştiriliyor. Bu ülkelere, Filistin’deki suçların soruşturulması için adalete destek verme çağrısı yapılıyor.

HABER YORUM

Sivillere bomba yağdırmayı ve katletmeyi savaş zanneden İsrail’in, Hamas’ın yayınladığı rapordan sonra ipliği pazara çıkmış durumda.

İsrail bir taraflarını yırtsada, esir takasında bile Hamas’la katil İsrail arasında farkı bütün dünya gördü.

İlk etapta, Hamas’ın 7 Ekimde müzik festivaline saldırdığı ve sivilleri katlettiği yalanının arkasına gizlenen İsrail’i, kendi basın yayın organları bile yalanladı.

Daha sonra söylediği her şeyin yalan olarak ortaya çıkmasının, İsrail tarafında bir anlamı olacağı kanaatinde değiliz.

Kaldı ki İsrail denilen Siyonist ve katil devletin, 1948 yılından bu yana Filistin halkı üzerinde vahşice katliamlar yapması bütün dünya kamuoyunun malumu…

Hamas’ın yayınlamış olduğu bu rapor, İsrail denilen katil devletin yaptıklarının bir kez daha gözler önüne serilmesine neden oldu. Diğer bir deyişle malumun ilanı…

Şimdi daha dikkatli olunması gerekiyor. ABD’nin,  Suriye ve Irak’ta cebren ve hile ile kurduğu ceberut düzen, Filistin’de kurulmak istenecektir. Sanki bir lütufmuş gibi “iki devletli çözüm” adı altında, Filistinli kardeşlerimize operasyon çekilmesini, büyük bir ihtimal olarak görüyoruz.

Bugün Gazze ve Gazze açıklarında bulunan büyük Doğalgaz rezervlerinden bahsedilmektedir.  7 Ekim’den bu yana Filistinli kardeşlerimize yapılan zulüm hepimizin malumu olmakla birlikte, bundan sonra ki gelişmelerin Filistin’in lehine olamayacağı kanaati, maalesef bizde  hasıl olmuştur.

ABD’nin, tavşana kaç tazıya tut taktiği uyguladığını ve ülkeleri bu yolla parçaladığını tekrar hatırlatmak istiyoruz.

Ne olur, artık  bu taktik, Filistin’de tutmasın!

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM