islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4621
EURO
34,7205
ALTIN
2.418,36
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Hamas’tan, Erdoğan’ın Kuva-yı Milliye Benzetmesine Teşekkür

Hamas’tan, Erdoğan’ın Kuva-yı Milliye Benzetmesine Teşekkür
18 Nisan 2024 16:30
A+
A-

Hamas‘tan, Erdoğan’ın Kuva-yı  Milliye Benzetmesine Teşekkür: “Gurur Duyduk”

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, grup toplantısında Hamas’ı Kuva-yı  Milliye’ye benzetmesinin yankıları sürüyor.

Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmasından sonra, Hamas’tan da bir açıklama geldi.

Hamas, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin halkını, özgürlükleri ve topraklarını kurtarmak amacıyla verdiği mücadeleyi savunması ve aldığı tutum ile bu konuda yaptığı açıklamalardan övgüyle söz etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı sarf ettiği “Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvay-ı Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur.” sözleri sonrasında Hamas bir açıklama yayımladı.

“GURUR DUYDUK”

“Kardeş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin halkına, özgürlük ve topraklarını kurtarma amacıyla verdiği mücadelesindeki tutumlarını çok değerli görüyoruz.” ifadelerinin yer aldığı açıklamada Hamas, “Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvayi Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur” sözlerini takdirle karşılandıklarını ve bundan gurur duyduklarını kaydetti.

Hamas tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Filistin halkını ve topraklarını özgürleştirme ve bağımsızlık mücadelesini sürdürme konusundaki kararlılığını yeniden teyit ettiği açıklamalarını yüksek bir şekilde takdir ediyor, Gazze’de ateşkes çağrısında bulunulması gerektiğinin üzerinde durduğu için de kendisine minnettarlık duyuyoruz.

Sayın Erdoğan’ın, Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı sırasındaki ulusal güçlerin rolünü, Hamas’ın meşru mücadelesinde Filistin halkını, topraklarını ve kutsal değerlerini savunma rolüyle benzetmesi, hareketin ve mücadelesinin cesurca desteklenmesinden dolayı gurur duyuyoruz.

Bu cesur açıklamalar ve Sayın Erdoğan’ın onurlu duruşu, kardeş Türk halkının tarihi ve köklü tutumunu yansıtmaktadır. Onun bu tutumu, Filistin’deki mücadelede cesur bir ses olmayı sürdürecek ve Gazze’deki insanlarımıza destek olacaktır.

Bu açıklamalar ayrıca, halkımızın topraklarını özgürleştirme, geri dönme ve bağımsız devletini ve başkenti Kudüs’ü kurma hakkını destekleme konusundaki kararlılığını göstermektedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cesur açıklamaları ve onurlu duruşları, kardeş Türk halkının tarihi ve özgün konumunu somutlaştırmaktadır. Halkımız, Gazze Şeridi’ndeki insanlarımıza yönelik aldığı tutum ve halkımızın topraklarını özgürleştirme, oraya geri dönüş ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma hakkını destekleme konusunda mücadelesinde, cesur bir ses olarak bu açıklamaları ezberleyecektir.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM