islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5250
EURO
34,7743
ALTIN
2.406,30
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ABD Ve İsrail’in Korkunç Planı

ABD Ve İsrail’in Korkunç Planı
18 Nisan 2024 15:30
A+
A-

ABD Ve İsrail’in Korkunç Planı: “İran’ı Bırak, Refah Senin Olsun..” 

İsrail ve ABD İran’a Karşı Ortak Operasyon Planı İddialarıyla Gündemde…

Orta Doğu’da gerilim yeniden tırmanıyor.

Katar merkezli Al-Araby Al-Jadeed’in aktardığına göre, İsrail ile ABD arasında İran’a karşı ortak bir operasyon planı üzerinde anlaşmaya varıldığı iddia ediliyor. İddialara göre, ABD’nin, İran’a karşı geniş çaplı bir saldırı düzenlememek karşılığında İsrail’in Refah’a operasyon planını kabul ettiği belirtiliyor. Ancak her iki ülke de resmi olarak bu iddiaları doğrulamadı.

Katar medyasının aktardığına göre, İsrail ve ABD arasında İran’a karşı bir operasyon planı üzerinde anlaşma sağlandığı iddiaları gündemi sarsıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda milyonlarca insan yerinden edilirken, çoğu güvenli bölge olarak bilinen Refah’a sığındı. Ancak, bu insanların yaşadığı barınma ve altyapı sorunları devam ediyor. Mısır yetkilileri, olası operasyonun bölgedeki etkilerini göz önünde bulundurarak hazırlıklarını sürdürüyor. Bu gelişmeler, Orta Doğu’da tansiyonun yükseldiği bir dönemde, bölgedeki istikrarı tehdit eden bir potansiyel oluşturuyor.

Gazze’deki Kriz Derinleşiyor

İsrail saldırıları, Gazze’deki insani krizi derinleştiriyor.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırıları sonucunda, yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze’de yaşayan 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu insanlar, çoğunlukla İsrail’in daha önce “güvenli bölge” olarak adlandırdığı Refah kentine sığındı. Ancak, Refah’a yapılan saldırılar devam ederse, Gazze Şeridi’nde sığınacak yer kalmayabilir.

Filistinlilerin Acı Dolu Hikayesi

Refah, İsrail saldırılarından kaçan Filistinlilerin son sığınağı.

Gazze Şeridi’nin en güneyinde, Mısır sınırında bulunan Refah kenti, İsrail saldırılarından kaçarak sığınan Filistinlilerin son duraklarından biri haline geldi. Ancak, buraya sığınan insanlar yetersiz altyapı ve yaşam koşullarıyla karşı karşıya. Derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren bu insanlar, her an yeni bir saldırıya maruz kalma korkusuyla yaşamlarını sürdürüyor.

Mısır’ın Endişeleri ve Hazırlıkları

Mısır, olası bir operasyonun etkilerine karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

Mısır yetkilileri, İsrail’in planlanan operasyonunun bölgedeki olası etkileriyle başa çıkabilmek için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtiyor. Ancak, bu operasyonun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Mısır’ın endişeleri, bölgedeki istikrarı sağlamak adına önem taşıyor.

HABER YORUM

İran’ın İsrail’e olan misillemesinin açık ve net bir şekilde İsrail’e yaradığını daha önceki haberlerimizde belirtmiştik….

ABD ve İsrail, hazırladığı plan hakkında ortaya atılan iddiaları doğrulamasa da, İran’ın misillemesinin, Siyonistlerin Gazze planının içinde olduğu aşikardır…

Tarih boyunca, İslam düşmanlarıyla savaşmaktan ziyade Müslümanlar ile savaşmayı yeğleyen İran, son çıkışıyla İsrail terör örgütünün ekmeğine yağ sürmüştür. 6 Aydır Gazze’yi bombalayan İsrail’i destekleyen ülkeler, bir bir desteğini çekmeye başlamışken, İran’ın misillemesiyle tekrar İsrail’i desteklemeye başlamaları, bunun açık göstergesidir.

Artık, bırakın Orta Doğuyu, bütün dünyada kartlar yeniden karılmakta ve dünya yeniden şekillenmektedir. Burada önemli olan, Müslümanların nerede durduğu ve ne yapacağıdır.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM