islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3784
EURO
34,7289
ALTIN
2.433,87
BIST
10.056,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

HAMAS’TAN, ŞEHİTLERİMİZE TAZİYE MESAJI

HAMAS’TAN, ŞEHİTLERİMİZE TAZİYE MESAJI
23 Kasım 2023 12:07
A+
A-

HAMAS şehit kardeşlerimiz Seyfullah Bilal Öztürk ve Yakup Erdal için taziye mesajı yayınladı.

Terör devleti İsrail’in Lübnan sınırında İzzeddin el-Kassam’a ait bir aracı füze ile vurması sonucu şehit olan Seyfullah Bilal Öztürk ile Yakup Erdal kardeşlerimiz için taziye yayınladı.

Hamas’ın, şehitlerimiz için yayınladığı anlamlı taziye mesajı şöyle:

Bismillahirrahmanirahim

“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler, Rab’leri katında rızıklanmaktadırlar.”  (Âl-i İmran- 169)

Büyük gurur ve onurla, Allah’ın kader ve kazasına daha fazla bir teslimiyetle İslami Direniş Hareketi (Hamas), 21 Kasım 2023 Salı günü Güney Lübnan’a yönelik hain Siyonist bombardımanda şehit olan Lübnan ve Türkiye’den dört şehidimizi,  Murabıt Filistin halkımıza, Arap ve İslam milletimize ve kardeş Lübnan ve Türkiye halklarına  armağan eder.

Gazze Şeridi’nde acımasız Siyonist saldırganlığa ve soykırıma varan bir savaşa maruz kalan Filistin halkımızla dayanışma, destek ve yardım görevlerini yerine getirirken şehit olanlar:

◾️ Şehit Ahmed Avz – Lübnan

◾️ Şehit Bilal Öztürk – Türkiye

◾️ Şehit Halid Minavi -Lübnan

◾️ Şehit Yakup Erdal-Türkiye

Mescid-i El-Aksa‘ya, Kudüs’e ve Filistin’e olan sevgilerini ve Gazze Şeridi‘ndeki kardeşlerine duydukları gıptayı  ifade eden ve fedakarlıklarıyla Arap ve İslam ümmetimizin nabzını tutan bu kahraman şehitlerin ruhlarına rahmet dilerken; Nazi işgali topraklarımızdan ve kutsallarımızdan, özellikle de Müslümanların ilk kıblesi ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’in İsra yeri olan mübarek Mescid-i Aksa‘dan defedilene kadar, Nazi-Siyonist işgali tarafından hedef alınmalarının ümmetimizin  gençlerini ve dünyanın özgür insanlarını Filistinliler ve haklı davalarını desteklemekten, yardımlarını ve halkımızla dayanışmalarını sürdürmekten alıkoymayacağını teyit ediyoruz.

Allah Büyüktür ve zafer esirlerimizin, mahkumlarımızın, halkımızın ve ümmetimizindir.

Bu bir zafer ya da şehadet cihadıdır.”

HABER YORUM

Her zaman söylemeye çalıştığımız gibi, devlet aklı farklı çalışmak durumunda ve zorundadır. Devlet yönetiminde duygusallık, belli oranı aşmaması gerekir ki yanlış yapılmış olmasın.

Siyonist ve işgalci İsrail’in 47 gündür Gazze’de yürütmüş olduğu soykırıma karşı, sosyal medya platformlarında zaman zaman duygusal davranarak, “Türkiye nerede? İha’lar Siha’lar nerede” türünden paylaşımlar okuduk.

ABD ve Batılı ülkeler ilk günden itibaren Hamas’ı terör örgütü olarak lanse edip İsrail’in yanında olduklarını söylerken, Türkiye Haması, vatanını savunan meşru bir parti olarak,  İzzeddin el-Kassam’ı da topraklarını savunan askeri birlik olarak gördü ve bu yönde açıklamalarda bulundu.

Kanaatimizce ülkemizin bu duruşu önemliydi ve böyle de olmalıydı.

Seyfullah Bilal Öztürk ve Yakup Erdal’ın Lübnan sınırında İzzeddin el-Kassam saflarında cihad ederken şehit düşmeleri, “Türkiye nerede?” diye soranlara cevap niteliğinde olsa gerekir.

Mirat Haber ailesi olarak şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, rabbimizin, şahadetlerini kabul eylemesi için dua ve niyazda bulunuyoruz.

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.