islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5245
EURO
34,8905
ALTIN
2.435,28
BIST
9.752,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Liberya, kendi topraklarından I. Sahiline yapılan saldırıları önleme sözü verdi

Liberya, güvenlik kaynaklarının Abidjan dışında bir askeri kampa baskın düzenleyen saldırganlar hakkında Liberya belgelerinin bulunduğunu bildirdiği komşu Fildişi Sahili’ndeki isyancı saldırılarını önleme sözü verdi.

Liberya, kendi topraklarından I. Sahiline yapılan saldırıları önleme sözü verdi
27 Nisan 2021 15:55
A+
A-

Liberya, güvenlik kaynaklarının Abidjan dışında bir askeri kampa baskın düzenleyen saldırganlar hakkında Liberya belgelerinin bulunduğunu bildirdiği komşu Fildişi Sahili’ndeki isyancı saldırılarını önleme sözü verdi.

Mirat Haber Ajansı

Liberya, güvenlik kaynaklarının Abidjan dışında bir askeri kampa baskın düzenleyen saldırganlar hakkında Liberya belgelerinin bulunduğunu bildirdiği komşu Fildişi Sahili’ndeki isyancı saldırılarını önleme sözü verdi. Fildişi ordusu, Çarşamba günü N’dotre üssüne yapılan şafak öncesi saldırıda üç silahlı adamı öldürdüğünü ve bir başkasını ele geçirdiğini söyledi. Güvenlik kaynakları, ölen iki saldırganda Liberya pasaportu ve ehliyet bulunduğunu söyledi. Liberya Enformasyon Bakanı Ledgerhood Rennie Cuma günü yaptığı açıklamada, hükümetin komşularının ve bir bütün olarak bölgenin barışını bozan her türlü eylemi şiddetle kınadığını söyledi. Hükümet, topraklarının hiçbir santimetresinin ayaklanma için bir fırlatma rampası olarak kullanılmamasını sağlama taahhüdünü yineledi.

Liberya, olayı soruşturmak için Fildişi Sahili ile temas halinde olduğunu söylerken, her iki taraf da sınır gözetimini güçlendirme sözü verdi. Açıklamada, Liberya Devlet Başkanı George Weah’ın kısa bir süre sonra Fildişi Sahili’ne oradaki yetkililerle görüşmek üzere bir heyet göndermeyi planladığı belirtildi. Fildişi ordusu, ekonomik merkez Abidjan’ın kuzeyindeki Abobo’daki saldırı sırasında askerlerinden birinin hafif yaralandığını söyledi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, bir sözcüsü aracılığıyla, Batı Afrika ülkesindeki BM barış operasyonlarına katılmak üzere eğitilmiş askerlerin bulunduğu üsse yapılan saldırıdan çok endişe duyduğunu söyledi. Askeri kampa yapılan saldırı, isyancıların ülkenin Burkina Faso sınırına düzenlenen saldırılarda Fildişi Sahili güvenlik güçlerinin üç üyesini öldürmesinden üç hafta sonra gerçekleşti. Bu saldırıların sorumluluğunu hiçbir grup üstlenmedi. Güvenlik uzmanları, 2012’de Kuzey Mali’de Nijer ve Burkina Faso’ya ilerlemeden önce başlayan isyancı saldırılarının Gine Körfezi kıyısındaki ülkelere yayılabileceği konusunda uzun süredir uyardılar.

ETİKETLER: Sahil Güvenlik
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.