islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Haramın korkunç tahribatı

Haramın korkunç tahribatı
7 Mart 2021 09:00
A+
A-
İlhan ORAL

İslam, fıtrî din olduğu için sistem olarak hiç bir yanlış, boşluk ve her hangi olumsuzluk barındırmaz. Allah Kayyûmdur, kendinden başka her şeyden münezzehtir. Ahkâmı da öyledir.

İslam’ın her beyanı haktır. Hak beyanları anlayacaklar müslümanlardır. Hak beyanlar arasında haram yoktur. Haram, hakkın dışındadır. Haram, İslam’ın kabul etmeyip reddettiği sinsi bir canavardır. Onun için de haram yanlıştır, tamamen haksızlıktır. Haramın her türü olumsuz olduğu için de gayri meşru’dur. İslam şeriatında da kesin yasaktır. Bu yasağın ölçüsü, “miskali zerredir.” Zararı ise korona virüsten daha salgın, daha yaygın ve daha tehlikelidir. Daha salgın, yaygın ve daha tehlikeli olmasının beraberinde çok daha kalıcı iz bırakmasıdır “”Bir lokma haram yiyenin kırk gün süreyle duası kabul olmuyorsa haramın” tehlikesinin boyutlarını ve vahametini göstermesi açısından çok ilginç, çok uyarıcı ve çok manidardır.

Haram insanın ve dolayısı ile gelecek nesillerin düşmanıdır ve nesilleri kangrenleştiren yaygın bulaşıcıdır. Bu ise inanmış bir ümmetin alt yapısındaki değerleri tamamen çökerten kemirgendir. Ayni oranda bu haram virüsü,  korkunç boyutlarda engelleyici bir etkendir. Haram ile beslenen kim olursa olsun onun kalbi hayırlara kapanır. Hayırlara kapalı kalp hayır üretemediği için daima şer üretme kuluçkası olarak otomatik görev yapar. Hayır, üretme yerine şer üretme özelliği ile medeniyetler arası farklılıkları netleştirir. Evet, bu haliyle çok ilginçtir. İslam medeniyeti ile Batı medeniyeti arasında ki tarihi hakikatleri sahneye getirir. İslam medeniyeti kötüyü ıslah ya da yok eder. Batı medeniyeti ise kendinden üstün olana düşmandır.  Allah’ın dininde en korkunç haram faizdir. Faiz de Batı medeniyetinin temel dayanağıdır.

İslam medeniyetinde faiz yer almaz, üstelik helal kazancın bir kısmı da infak ibadeti olarak ifa edilir. Batı medeniyetinde infak yoktur. Faiz düzeni üzerine kurulu ekonomik hayat acımasız bir sömürü düzenidir. Faiz İslam medeniyetinde ağır vebal taşıyan sömürü düzeni ve vergi yüklüdür. Kur’an beyanı ile; Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin haşrolduğu gibi kalkarlar. Bu, onların, “Alışveriş de faiz gibidir” demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de o öğüde uyarak faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah’a kalmıştır. Kim tekrar faize dönerse, işte onlar cehennemliktirler. Orada ebedî kalacaklardır. (Bakara:2/275)

Haramın en iğrenç ve en korkuncu zinadır. Bu hususta da Batı medeniyetinin iğrenç ve şirret karakterini gösterir. En sonunda müslümanlara bu iki haramı da giydirdiler. Bunları önce Anayasa mahkemesine, erkekler ile ilgili maddeyi sonrada 1998 yılında da kadınlarla ilgili maddeyi iptal ettirdiler. Daha sonra da Anayasa değişikliği ile anayasaya eklenen madde ile zina suç olmaktan çıkarıldı. Böylece zina gibi bir haramı, nüfusunun yüzde doksan sekizinin müslüman olduğu bir ülkenin halkına, laiklikten sonra en korkunç bir dayatma olarak kabule zorladılar. Tabii cahil, şuursuz ve korkaklar çöktüler. Haliyle Batı medeniyeti Avrupa Birliği konseyinin kan, irin ve zehir dolu ikramı böylece gerçekleşmiş oldu! Böylece zina olağan hale geldi. Kadın zelil ve perişan oldu. Böylece laiklik de keyiflenecek kadar zafer kazanmış oldu.

Pekiyi insanların ve cinlerin Peygamberi Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ne buyuruyor? “Helal bellidir, haram da bellidir. İnsanların çoğunun bilmedikleri şüpheli olan şeyler vardır. Şüphelilerden korunanlar dinlerini ve namuslarını korumuş olurlar. Şüpheli olanlardan sakınmayanlar, harama dalmış olurlar. Onlar, sürüsünü başkasına ait olan arazinin etrafında otlatan çoban gibidirler. Koyunlarının o araziye girmeleri muhtemeldir, tehlikelidir.” Nefsimizi, neslimizi, aklımızı, dinimizi, dünyamızı ve bütün değerlerimizi korumak için yeniden haramın şüphelisine ve kesin olanına direnç kazanmaya başlamalıyız, topyekûn Kur’an eğitimine yönelmeliyiz. Biz mümin müslümanlar olarak bunu yapmaya önce inanmalıyız!

Elbette bu büyük cihad, ancak Kur’an ile olur!

Esselamualeykum

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.