islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

Haseke’den Kürtler PKK/YPG’den Kaçıyor

Haseke’den Kürtler PKK/YPG’den Kaçıyor

Uluslararası terör örgütü ve ABD7nin ortağı YPG-PKK terör örgütü, IŞİD’i bahane ederek kendilerine boyun eğgmeyen Kürtleri göçe zorluyor. Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke kenti sakinleri, ABD Silahlı Kuvvetleri’nin desteğindeki YPG teröristlerinin operasyon bahanesi ile şehirde estirdikleri terörden dolayı kitlesel olarak şehri terk ediyorlar.

Aralarında Ezidi ailelerin de bulunduğu 3 bin 500’den fazla sivil Kürt, YPG-PKK saldırılarına uğrama korkusuyla evlerini terk etti. Bir gün önce, YPG’li teröristlerin mevzilendiği yerel üniversitenin toprakları IŞID olduğu söylenen bir başka terörist grup tarafından bombalandı. Bombalama sonucunda eğitim binası ve yakındaki otopark yıkıldı. Ayrıca, tutuklu çalışanlarının halen tutulduğu As-Sinaa hapishanesine de aktif olarak hava saldırıları düzenleniyor.

Yetkililer orduya güvenlik koridorları düzenlemesini ve kurbanları karşılamasını emrettiği için, Ezidi mülteci aileleri artık Suriye’nin resmi hükümeti tarafından kontrol edilen bölgelere aktif olarak taşınıyor. Gelenler, yerinden edilmiş kişiler için üç kampta barındırılıyor, ancak Şam’daki büyük insan akını nedeniyle, iki ek geçici kamp kurma talimatı verildi.

Diger yandan terör örgütü YPG, en az dokuz rehinenin serbest bırakıldığını ve 250 IŞİD’linin teslim olduğunu öne sürdü.

Diğer yandan yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre bölgede IŞİD teröristlerine rastlanmadığı, PKK_YPG terör örgütünün bir kurgusal tiyatro oynayarak kendilerine boyun eğmeyen Müslüman ve Ezidi Kürtleri topraklarından koparmaya çalıştıklarını belirtiyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.