islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5650
EURO
34,9596
ALTIN
2.447,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

HATAYI HEP DIŞARIDA ARAMAK DA İSLÂM’DAN KOPUŞTUR

HATAYI HEP DIŞARIDA ARAMAK DA İSLÂM’DAN KOPUŞTUR

Bilgi ve bilince dayalı Müslüman olamadığımız için mevcut ahlakımızı da yitirmeye başladık. Ortalık yalakalar ve çıkarcılarla dolu.  Hiçbir kişi ve kurumdan onay almaya ihtiyacımız olmamakla birlikte biz yine de dedikoducuların uyarılarımızı etkisizleştirmesine  fırsat vermeyelim.

Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip bey kardeşim Ülkemiz ortalamasının çok üstünde dindardır, milliyetçidir, bilgilidir, sevdalıdır ve de tecrübelidir.

Allah onu milletimizin çoğuna ve İslam dünyası halklarına sevdirdi. Krallar ve sultanlar onun sevilmesinden tedirgin.

Bu sebeple onu kusursuz görmeksizin dualarım ve de yazılarımla destekledim. Ümitvar olmakta da devam ediyorum. Ama uyarı görevimi de yapmaya çalışıyorum. Rabbim yardımcısı olsun.

Düşmanlar  Kavî

Batı dünyası ve Amerika ülkemizi çökertme arzusu ve eylemleri içinde. AB maceramız ortada, Amerika’nın açıkça düşmanlığa soyunduğu açık bir gerçek. Uzun yıllardır gözümüzün önünde destelenen taşeronlarla savaş halindeyiz.

Batının siyasi ve ekonomik sarmalı içinde olup varlığını koruyan ve giderek bağımsızlaşan ve de güçlenen bir başka ülke bilmiyorum.

Demokratik Sol ve Kemalistler

Türkiye’de demokratik solun ve Kemalistlerin çoğunun İslâmi ölçülere göre imanı ve özellikler Recep Tayip bey kardeşime karşı insafı yoktur. Böyle iken bakıyorum fıtratların/yaratılış düzenlerin tetiklemesi ile Ülkemize karşı yapılan Amerika kaynaklı ve dolar silahlı saldırının asıl ve ana  hedefinin Recep Tayyip kardeşim değil  de Ülkemiz olduğu bilincinde. Bu sebeple dik duruyorlar ama kendilerine göre yönetim hatalarını da dile getiriyorlar.

Hakka Çağrıyı Unutan Müslümanlar

İslâm’a bağlı gibi görünen camiamız Marûf’u emir ve Münker’i nehiy görevini yani  dinimizin, ortak aklın ilmin gerektirdiklerine çağrı ve zıtlarında sakındırma görevini unuttuğu için biz nerede hata ettik  bile diyemiyoruz. Diyemediği için de zaaflarımızı  göremiyoruz. Mesela:

              • Yazılı ve görsel medyayı dize getirdik ama İslâm’a yaklaştıramadık. Böyle bir amaç da gütmedik. Denetimsiz  televizyon dizileriyle kazanmadan yemeye alışık nesillerin temellerini attık.Kurbanlıklarımızı bile ithal eder olduk.
              • Arabaları ve akılları telefonları geçtik bazı  tarım ürünlerini bile dıştan getirir olduk.
              • Emperyalist  planın gereği dıştan ülkemize bolca  akıtılan faizli borç paraları daha çok inşaat sektörüne gömdük.
              • Çok daha önemlisi borca dayalı para sistemi ve faize teslim olduk. Çokça üreten Japonya ve Çin bile borçlu iken sistemi değiştirmeden üretimi artırmakla krizi aşabileceğimizi sanıyoruz.

Başarılar Sağladık da

Çok çok başarılar sağladık, Ülkemizin çehresi değişti, elbette hatalar da olacaktır. Çünkü yalnızca yerinde sayanlar ve ölüler hata etmez. Kaldı ki bizde ana  sorun mevcut yasalara göre yönetim sorunundan  çok sistem sorunudur. Sistem İslâm’a evrilerek değişmedikçe  ve gelişmedikçe problemler  dünyada arttığı gibi biz de çeşitlenerek artacaktır.

Asıl Maksadımıza Gelelim

Evet dış düşman kavi. Onların hain planları da her an devrede. İyi de bizim hiç mi hatamız yok. İktidarı ve muhalefetiyle   siyaseti suçlayalım. Suçlayalım da üniversiteler, özel sektör, sivil örgütler, hakkı haykırmayan yazar çizer takımı suçsuz mu? Millet olarak günahsız mıyız?

Uhud Mağlubu Müslümanlar…

Bedir’de büyük zafer elde eden ve zafere alışan Müslümanlar Uhud’da büyük bir darbe yiyince şaşırdılar, nereden geldi bu mağlubiyet, dediler Rabbimiz Onlara cevabı verdi:

“Bedir savaşında, iki katını düşmanınızın başına getirdiğiniz bir felaket, Uhud savaşında kendi başınıza gelince, bu nasıl oldu diye soruyorsunuz, öyle mi? De ki: O sizin kendi kusurunuzdandır. Doğrusu Allah, dilediği herşeyi yapmaya güç yetirendir.” (Al-i İmran 165)

Dolar krizi  dahil bütün krizlerin sebeplerini araştırmaya kendimizden başlamalıyız. Hatayı kendimizde görürsek problemlerin çözümü de kolaylaşır.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.