islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,7766
ALTIN
2.511,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Hava sıcaklıkları şaşırtıyor! İstanbul ve İzmir’de 100 yıl sonra böylesi ilk kez oldu

Hava sıcaklıkları şaşırtıyor! İstanbul ve İzmir’de 100 yıl sonra böylesi ilk kez oldu
31 Mayıs 2022 12:08
A+
A-

Sıcak havalar Mayıs ayı sonunda etkisini artırdı. Ağustos ve temmuz aylarında görmeye alışkın olduğumuz sıcaklıklar Mayıs ayında kendisini hissettirdi. Pek çok ilde termometreler 25-30 dereceleri gösterdi. Bazı illerde de sıcaklıklar 40 dereceyi aştı. Özellikle geçtiğimiz Pazar günü sıcak hava etkisini gösterirken, yurdun pek çok yerinde Mayıs ayının en sıcak günü yaşandı. Öyle ki İstanbul ve İzmir’de 100 yıl sonra bir ilk yaşandı.

A Haber Meteoroloji Danışmanı Esra Bayhan, hava durumuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Esra Bayhan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“İSTANBUL VE İZMİR’DE 100 YIL SONRA BİR İLK”

“İsterseniz önce bu artan yüksek sıcaklıklardan bahsedelim. Pazar günü İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir’de mayın ayının en sıcak, son yüzyılın en sıcak değerleri kaydetmiş olduk. İstanbul’da ilk defa, son 100 yıldır mayıs ayında 34,5 dereceyi gördük. Hissedilir sıcaklık, nem oranının ve rüzgarların etkisi ile 38-39 derecelere kadar vardı.

Yine son 100 yılda, İzmir’de 40 derece sıcaklığı mayıs ayında hiç görmemiştik. İzmir Tire’de termometreler 40,2 dereceyi kaydetti.

“BİR SÜRE DAHA BÖYLE DEVAM EDECEK”

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkmış durumda. Temmuz ve Ağustos değerlerini yaşıyoruz. Özellikle Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıklar hızlı bir şekilde yükseldi.

Bir süre daha böyle devam edecek. Bugün itibarıyla sıcaklıklarda birkaç derece düşüş söz konusu. Ancak Ege’de ve Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıklar yine 30-35 derecelerin üzerinde seyrediyor olacak.

SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Bununla birlikte kuvvetli yağışlar var. Halk arasında buna kırkikindi yağışları deniyor. Dolu bırakan, kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağışlarda bir süre daha yurdumuz üzerinde etkili olmaya devam edecek.”

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.