islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4828
EURO
34,8281
ALTIN
2.421,59
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

Biden Teklif Etti Zelenskiy Reddetti!

Biden Teklif Etti Zelenskiy Reddetti!
26 Şubat 2022 10:07
A+
A-

ABD’nin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’e Rusya tarafından yakalanması ya da öldürülmesini önlemek için kendisini Kiev’den çıkarmayı teklif ettiği ancak Zelenskiy’nin bu teklife şu ana kadar olumsuz yanıt verdiği iddia edildi.

Washington Post gazetesinin ABD’li ve Ukraynalı yetkililere dayandırdığı haberine göre, ABD hükümeti, Zelenskiy’e Rusya tarafından yakalanması ya da kaçırılmasını önlemek için kendisine Kiev’den ayrılması için yardım etmeye hazır olduğunu belirtti.

Ancak Zelenskiy, bu teklifleri şu ana kadar reddederek, ülkesinin başında kalacağını belirtti. Zelenskiy, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Rusların 1 numaralı hedefinin kendisi, 2 numaralı hedefinin de ailesi olduğunu ancak ülkesini savunmak için görevinin başında olacağını açıklamıştı.

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES: ASKERLER KIŞLALARINA DÖNMELİ 
BM Genel Sekreteri Antonio Guterres New York’ta, Rusya’nın kınama kararının kabulünü veto ettiği Güvenlik Konseyi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “BM savaşı durdurmak için uğraştı ama bugün bu amaca ulaşamadı.” dedi. Guterres, “Asla pes etmemeliyiz, barışa bir şans daha vermeliyiz. Liderlerin diyalog ve barışa yönelmeleri, askerlerin kışlalarına geri dönmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA KRİZ KOORDİNATÖRÜ ATAMASINI AÇIKLADI 
BM Genel Sekreteri Guterres, Rusya’nın kınama kararının kabulünü veto ettiği, Çin, Hindistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin çekimser kaldığı Güvenlik Konseyi toplantısının hemen ardından Ukrayna’daki krizin yönetimi için koordinatör atadığını duyurdu. Genel Sekreter, “Yanıtımızı güçlendirmek için bugün Amin Awad’ı BM Ukrayna Kriz Koordinatörü olarak atadığımı duyuruyorum.” ifadesine yer verdi.

Guterres ayrıca, Güvenlik Konseyi’nde Ukrayna’daki Rus saldırısı için kınama kararı alınamamasının BM’nin dünya barışı ve insanlık için ortaya koyduğu diğer çabaları gölgelememesi gerektiğine değindi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.