islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Havayolunun Müslüman Zulmüne 300.000TL Ceza

Havayolunun Müslüman Zulmüne 300.000TL Ceza

Mirat Haber Ajansı

ABD havayolu seyahat şirketi Delta Air Lines, ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2016 yılında iki Müslüman yolcunun uçuşlardan keyfi nedenlerle atılmasının yasalara göre suç olan “ayrımcı davranışlara” girmesi nedeniyle 50.000 Dolar (yaklaşık 300.000 TL) para cezasına çarptırıldı. ABD Ulaştırma Bakanlığı, Delta’nın Müslüman yolcuları yerlerinden kaldırıp sonra uçağa yeniden binmelerini önlemesi sırasında yasayı ihlal ettiğini bildirdi.

Cezai tedbir ayrıca Delta’nın tüm kabin ekibi üyelerine ve her iki durumda yer alan müşteri hizmetleri personeline kültürel duyarlılık eğitimi vermesini gerektiriyor. Bu da milyonlarca dolarlık bir zara neden olacak. Havayolu firması, her iki olayda da daha iyi davranabilecek olduğunu Kabul etmekle beraber davranışının ayrımcı olduğunu kabul etmediğini söyledi.

İlk olay 26 Temmuz 2016’da Müslüman bir evli çiftin Ohio Cincinnati’deki evlerine dönmek için Fransa’nın Paris kentinden bir uçağa binmesi sırasında meydana geldi. Hanım başörtüsü takıyordu ve bunun üzerine bir yolcu uçuş görevlisine çiftin onu gergin yaptığını, kocanın “saatine plastik bir şey” yerleştirdiğini ve “onunla bir şeyler” yaptığını bildirdi. Hostesler de uçağın kaptanına kocanın “birkaç kez ‘Allah’ kelimesini kullanarak cep telefonuna mesaj attığını” gördüklerini ve onunla göz teması kurduktan sonra gülümsemediğine dair endişelerini dile getirdi. Daha sonra kaptan güvenlik görevlilerinden yolcuları uçaktan çıkarmalarını istedi. Kaptan, daha sonra, mülakat yapıldıktan ve temizlendikten sonra, çiftin uçağa yeniden binmesine izin vermedi, çünkü uçuş görevlileri, çiftin uçuşta olmasından “rahatsız” olduklarını söyledi. Ceza, kararda çift Müslüman olmasaydı, Delta’nın böyle davranmayacağını ifade etti.

Cezada konusu geçen diğer olay, 31 Temmuz 2016’da bir Müslüman’ın Hollanda Amsterdam’dan New York’a uçuşu öncesi uçuş görevlilerinin adamdan sebepsiz rahatsızlık hissi üzerine meydana geldi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.