islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4753
EURO
34,9656
ALTIN
2.436,39
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

“Haydi Namaza”

“Haydi Namaza”

Namaz Gönüllüleri Platformu olarak yıllardır yürüttüğümüz “Namazla Diriliş Seferberliği” bir yandan güzel ve bereketli sonuçlar vermeye devam ederken, diğer yandan da çalışmalarımıza omuz vermek isteyen kardeşlerimizin hasbi katkı ve destekleriyle yeni açılımlar ve ivmeler kazanıyor.

Son yıllarda özellikle gençlerimizin namazla buluşarak her türlü kötülüklerden uzak kalmaları ve namazla kişilik ve kimlik kazanıp dirilmeleri amacıyla düzenlenen seminerlerin, sohbetlerin, kitap müzakerelerinin, okur-yazar buluşmalarının, sabah namazı kampanyalarının olumlu yansımalarını müşahede etmek bizleri hem gönendiriyor hem de daha bir umutlandırıyor ve kamçılıyor.

İlk telif eseri “NAMAZ Bir Tevhid Eylemi” olan, daha sonra da bu çalışmayı “Haydi Namaza” adıyla ortaokul ve lise öğrencilerine hitap edecek ve daha yaygın okunacak tarzda tekrar düzenleyip yayımlayan kardeşiniz, her yıl yüzlerce programa katılıyor ve pek çok güzelliklere bizzat tanık oluyor.

Bu çerçevede ortaokul öğrencilerimizin katılımı ile uygulanan “Şuur ve Namaz Meclisi” projesi, “Haydi Namaza” kitabımızın düzenli olarak okutulması ile genç zihinlerde muhteşem farkındalıklar oluşturuyor. Bu minvalde bir okur-yazar buluşmamızda genç beyinlerimizin saf ve temiz yüreklerinde damıtarak dillendirdikleri harika ifadelerden not alabildiğim bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum:

“Niçin namaz kılarız/kılmalıyız?” sorusuna çocuklarımızın verdikleri cevaplardan bir kısmı şöyle:

-“Allah’a itaatimizi kanıtlamak için.” “Allah’ın davetine katılıp O’nun huzuruna çıkmak için.”

-“Bizi yaratıp bize her türlü nimetleri veren Allah’a karşı kulluk görevimizi yapmak için.”

-“Allah’ın sevgisini ve güvenini kazanmak için.” “Allah’ın ‘gönlünü’ kazanmak için.”

-“Allah’a şükretmek/teşekkür etmek (hamdetmek) için.” “Allah’a dua etmek için.”

-“Allah’a sevgimizi göstermek için.” “İyi bir kul olduğumuzu göstermek için.”

-“Allah’ın günahlarımızı affetmesi için.” “Allah’ın bizlerden razı olması için.”

-“Sevap kazanıp Cennet’e girmek için.” “Öbür dünyada rahat etmek için.”

Gençlerimizin kendi algı ve zihin dünyalarında şekillendirdikleri bu cevaplardan bazıları da var ki, gerçekten oldukça anlamlı, çarpıcı ve üzerlerinde ciddiyetle düşünmeye değer ifadeler. İşte bir kısmı:

-“Allah ile iletişim kurmak için.” “Allah ile konuşmak için.”

Birbirinin mütemmimi olan bu iki samimi cevap, gerçekten, gençlerimizin temiz fıtratlarının ürünü. Nitekim Efendimizin (s.a), “Namazda kiminle konuştuğunuzu bilseydiniz, namazdan hiç ayrılmak istemezdiniz.” (Kenzü’l-Ummâl) buyurduğu rivayet olunur. Bazı hadislerde de, Fatiha okumaya başlayan kişinin her cümlesine Rabbimizin “Kulum Bana hamdetti”, “Kulum Beni övdü”, “Kulum Beni yüceltti”, “Kulum Bana söz verdi”… cevaplarını verdiği beyan buyurulmuştur (Abdullah Yıldız, Haydi Namaza, s. 55). Dahası, Tahiyyat’ta tıpkı Efendimiz (s.a) gibi miraca kanatlanıp Rabbimizle sohbet ediyor değil miyiz?

Çocuklarımızın bir kısmı belki kitaptan okudukları bu bilgileri kendilerince dillendirdiler, bir kısmı da fıtratlarına yazılan kitapta mevcut olan hakikatlerden hareketle terennüm ettiler bu ifadeleri…

Dahası da var: Yine aynı soruya (Niçin namaz kılarız/kılmalıyız?) verilen şu cevaplara bakar mıyız?

-“Ahiretimizi dünyaya satmamak için (Ahiretimizi kurtarmak; Ahiret sınavını kazanmak için).”

-“Allah’a iman etmek için.” Bu cevap; “Ey iman edenler, iman ediniz…” ayetini (Nisa/136) hatırlatır.

-“Kendimizi yalnız hissetmemek için.” Bu da “Secde kulun Rabbine en yakın olduğu ândır” (Müslim, Salât 215; Ebû Dâvûd, Salât 148) hadisini ve “(Rabbine) secde et ve yaklaş” (Alak 96/19) ayetini hatırlatır.

İstanbul Sancaktepe’de “Haydi Namaza” kitabımızın okutulmasıyla yapılan güzel bir çalışmaya fiilen katkı sağlarken aldığımız bu notlar, çocuklarımızın “namaz bilinci”ni yansıtmaya yeter sanırım… Umudumuz o ki, humuslu topraklara ektiğimiz namaz tohumları yeşerecek ve meyveye duracaktır…

İmdi, “Namaz Gönüllüleri” olarak bıkmadan, usanmadan, ara vermeden sürdürdüğümüz “Namaz Seferberliği”ne Ensar, Önder, İHH gibi kuruluşlarımızın “namaz okulu” organizasyonları ile katkılarına son olarak Pınar Yayınları ve Genç Öncüler işbirliği ile “Haydi Namaza” kitabımızın çok miktarda basılarak önümüzdeki Ramazan ayında yüzbinlerce gencimize ulaştırılması projesi de ekleniyor.

“Haydi Namaza” kitabımızı oldukça küçük bir maliyetle gençlerimize ulaştırmak için kampanya başlatan ve 50’lik paketler halinde alınıp dağıtılmasını planlayan Pınar Yayınları destek bekliyor…

@PinarYayinlari (02125209890)  @GencOnculer (02126354252-53)

Peygamberimiz (s.a): “Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.” (Tirmizi, İlim 14) buyuruyor.

Abdullah YILDIZ

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.