islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
34,2447
EURO
37,5539
ALTIN
2.883,23
BIST
8.929,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C

ŞÜKÜR MÜ? HAK GETİRE…

ŞÜKÜR MÜ? HAK GETİRE…
11 Eylül 2024 09:45
A+
A-

Öğretmenler ve rehberler çocukların gelişimini bazı hedef ve kazanımlarla değerlendirirler. Bu kazanımlardan biri de henüz anaokulu çağında hedeflenen “çocuğun sorunlarını fark edebilmesi ve çözüm yolları bulmasıdır”.  Ben öğretmen olduğum dönemde çok önemserdim bu hedefin çocuklara kazandırılmasına. Uzun uzun anlatırdım velilerime. Ama bazı velilerim “e bunu her çocuk yapar hocam” der gibi bakarlardı yüzüme. Ne yazık ki anaokulu çağında kazanılması gerekli bu becerinin bırakın çocuklarda bir çok yetişkinde bile olmadığını üzülerek görüyorum. Evet çözüm üretemiyoruz sorunlarımıza. Hatta çözüm üretmek bir yana sürekli sorun buluyoruz, şikayet ediyoruz.

Sakın Koşmaktan Vazgeçme!

Bu yaz oğlumla birlikte hem dayısını ziyaret etmek hem de gezmek için Tunus’a gittik. Uçaktan inipte henüz eve girmişken oğlum bir kaza geçirdi, heyecanla koşarken fark edemediği cam kapının içinden geçti.  Hatırladıkça çok kötü hissettiğim süreçlerle birlikte akşamı hastanede geçirdik.  Yusuf ameliyathaneye girmeden önce çok korktu ve ağladı. İlk cümleleri de “Keşke Tunus’a gelmeseydik, keşke koşmasaydım” oldu. Sonrası da “Ben niye böyle kötü bir şey yaşıyorum anne”.  Ah dedim işte insan fıtratı hemen isyana yöneliyor, pes ediyor, vazgeçiyor ya da küsüyor.

Ona ilk cümlem “Sakın koşmaktan vazgeçmeyesin” oldu. Koşmadan olur mu hiç, sadece daha dikkatli olmalısın, bu gün bu yaşadığın daha temkinli olmayı öğretir sana. Keşke diye de bir şey yok güzel oğlum. Geldik ,bunu yaşadık evet keyifli değil üzücü farkındayım bende korktum ve üzülüyorum. Ama hayat yalnızca eğlence değil ki.. yaşam böyle bir şey, başımıza zorluklar gelebilir gelecekte zaten, önemli olan bu zorlukları kaldırabilmek ,dayanabilmek, güçlü olabilmek…bak çok şükür tehlikeli bir batık yok ve ben yanındayım…diye devam ettim.  Oflamadım, puflamadım, görüyor musun başımıza geleni demedim, bir suçlu aramadım.  Yusuf’ ta güçlü olsun istedim. Ağlasın ama isyan etmesin, ders çıkarsın ama vazgeçmesin, sorunlar karşısında çözümler üretebilsin ve her daim şükretmeyi bilsin istedim..

Şükür mü? Hak Getire. .

Evet çözüm üretemiyoruz sorunlarımıza. Hatta çözüm üretmek bir yana sürekli sorun buluyoruz, şikayet ediyoruz. Şükür mü? Hak getire….insanları dinliyorum, hep şikayet. Çocuklar laf dinlemiyor, eşler anlayışsız, kayınvalideler hep kötü. İki veli bir araya geldi mi öğretmen kötü, öğretmene sor veli zor. Eğitim kötü, tv programları kötü, medya kötü ama takipçisi çok. Hava çok bunaltıcı, ekonomi kötü, bir kaç ay sonra yağacak lapa lapa beyaz karın adı bile  “kara kabus”. Dilimiz öyle alışık ki şikayet etmeye, suçlu bulmaya. Çocuklarımız da bunu görüyor. Sahip olduklarına değil de eksik kalana odaklanıyor. Nasıl çözerim ben bunu demiyor da suçlu biri arıyor.

Oğlum Hiç Susmuyor

Oğlum sürekli konuşuyor, hiç durmadan soru soruyor. Bir şey söylicem diye başlayan cümleleri bitmiyor. Söyleyecekleri soracakları biterse de yüksek sesle galatasaray marşı okuyor. Bazen “ hiç susmuyor bu çocuk” diyecek oluyorum, sonra hemen susuyorum. “Rabbim susturmasın, sesine hasret bırakmasın” diyorum. Çünkü düşünceler sözümüz olur, sözümüz dua , duamız ise kaderimiz…

ŞEYMA DEMİRCAN NAMAZCI 

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.