islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5432
EURO
34,8629
ALTIN
2.427,81
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Hayvan Severler de Cumhurbaşkanımızdan Bekler Oldu

Hayvan Severler de Cumhurbaşkanımızdan Bekler Oldu
26 Ekim 2017 08:56
A+
A-

Hz peygamberi evinde misafir etmiş sahabi Ebu Eyüp el Ensari’nin diyarı olan Eyüp‘de sokak köpekleri sokaklardan kovuluyor. Oysa Mekke’den Medine’ye gelen Resulullah; misafirliğini hangi evde olacağını serbest bırakılan devesi belirlemişti. Deve Ebu Eyüp el Ensari’nin evinin önünde çökmüş, Resulullah da devesinin çöktüğü yerde misafir kalmıştı. Hz peygamberin bir karar verirken bir hayvanın davranışını kimse kırılmasın üzülmesin diye öne çıkarışı son derece manidardır. Bugün Eyüp Belediyesi evinde, bir hayvanın çöküşü ile peygamberi ağırlayan böyle bir Sahabeyi ağırlamaktadır. Şimdi neden bunu yazdık ona gelelim.

Eyüp belediyesi ise uzun zamandan beri sokak hayvanları ile ilgili aldığı kararlar, yaptığı uygulamalar, hayvan sever bir çok derneğin ve halkın tepkilerini çekiyor. Belediyenin sokak hayvanları ile ilgili uyguladığı işlemlerin kanunsuz olduğunu söyleyen hayvan severler, bu uygulamaların Kemerburgaz ve Göktürk bölgesinde çok ciddi hayvan ölümlerine neden olduğunu ifade ediyorlar.

Hayvan severlerin toplanması ile oluşan ciddi tepkiler üzerine Eyüp Belediyesi, toplatılan köpeklerin İBB Kısırkaya’ya gönderileceğini ve buradan bırakılacağı söyledi. Hayvan severler ‘’Kısırkaya’ya SADECE 9 KÖPEK GÖNDERİLDİ’’ tespitini yaptılar. Akşam saatlerinde Kısırkaya Yönetimi ile yapılan görüşmelerde sadece 9 tane köpeğin buraya sevk edildiği ve bu köpeklerin Micro Cip ve taramalarının ve de tedavilerinin tamamlanması sonrası bulundukları bölgelere bırakılacağı bilgisi alındı. TOPLANILAN ONLARCA KÖPEĞİN AKIBETİ NE OLDU? Diye soran hayvan severler yetkililerden bir cevap alamadıklarını ifade ettiler.

Hayvan severler ‘’Eyüp Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının toplanıp konulduğu 3 aracın nerede olduğu maalesef bilinmiyor. Bu araçlara konulan onlarca sayıda sokak hayvanının akıbeti meçhul. EYÜP BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ!’’ açıklamasını yaptılar.

Hayvan severler Cumhurbaşkanına seslenerek; bu konudaki sorunu artık kendisinin çözebileceğini, konudan Cumhurbaşkanımızın haberdar olmadığını bildiklerini ifade ederek, basın aracılığı ile Cumhurbaşkanından yardım istediler.

Sayın Cumhurbaşkanımız muhtarları her ay toplayarak onların sorunlarını dinliyor. Elbette bu devletimizin en üst düzeyinin başlattığı güzel bir gelenek. Devlette en üst organdan en alt organa kadar aracısız rahat bir iletişim. Yıllardır belediyelerle sürtüşen gönüllü milyonlara varan hayvan severler ve derneklerinin sorunlarını da dinlemek için Sayın Cumhurbaşkanımızın davet etmesi, şikayetlerini onlardan dinlemesi, toplumsal bir soruna doğru giden belediyelerle hayvan sevenlerin sürekli karşı karşıya gelmesinden kaynaklanan sorunları, inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız çözecektir.

Belediyelerimizde yanlış keyfi uygulamalar olabilir. Zaten hayvan sevenler de bunu iddia ediyorlar. Belediyelerin hayvanlarla ilgili 5199 hayvanları koruma kanununda küpeli ‘’hayvanların bulundukları yerlerde bakılmaları ‘’ gerektiği için hayvanların toplanması yasaklanıyor. Her hangi bir şekilde ısırma şikayeti olmadıktan sonra sokak hayvanının bulunduğu yerden alınması kanuna aykırıdır.

Hayvan severlerin iddiası, Eyüp belediyesi bu toplanması kanunen yasak olan köpekleri topluyor ormanlara bırakıyor, hayvanlar aç susuz ölüme terk ediliyor diyorlar. İslam dininin hayvan haklarına verdiği önemin bilincinde olan Cumhurbaşkanımızın gerekiyorsa yasal bir düzenlemenin meclise getirilmesinde sağlayacağını umuyorum.

Not: Kur’an da  Bir çok hayvanın ismini süre ismi olarak görürüz. Tüm Belediyelere tavsiyem; Hz peygamberin hayvanlarla ilgili söylediği sözleri ve ecdadımızın hayvan hakları ile ilgili yaptıklarını iyice okumaları sonra uygulamalarıdır. Bu konuda Ali Rıza DEMİRCAN hocanın Hayvan hakları ile ilgili yazıları ve verdiği fetvalara bakılabilir.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.