islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

HERKES İSYAN EDİYORDU! İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YENİ DÖNEM

HERKES İSYAN EDİYORDU! İSTANBUL HAVALİMANI’NDA YENİ DÖNEM
1 Aralık 2022 15:40
A+
A-

İstanbul Havalimanı’ndan taksi sürelerini azaltmak için önlemler alınıyor. Uçak yolculuğu en kısa ulaşım aracıydı ama yolcular için en büyük sorun uçak indikten sonra artan “taksi süresi” yani uçağın piste inip otoparka ulaşması için geçen süre.

Örnek: Yurt dışından gelen yolcu: “Uçak indikten kaç dakika sonra otoparka vardınız?” sorusuna verdiği yanıt: “Meksika’dan geliyoruz. Yaklaşık 30 dakika” İstanbul Havalimanı görevlileri bu kayıp saatleri azaltmak için adımlar atıyor. . Uçaklar artık inişten sonra yerden yavaşça geçmiyor. Çünkü yeni dijital sistemi kullanmak taksi süresini hızlandırıyor.

Gelişmiş yer hareketi yönlendirme kontrol sistemi 2018 yılından itibaren aktif olarak kullanılmaktadır. Sistemin ilk iki özelliği kullanıma açıldıkları günden beri aktiftir ancak sene başında üçüncü bir yönlendirme sistemi hayata geçirilecektir.

‘BEKLEME SÜRELERİ YÜZDE 10-15 AZALACAK’

IGA Planlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Polat yeni devreye alınacak rotalama sistemi ile ilgili şu bilgileri paylaştı.

“Rotalama sistemi yüzde 100 aktif olduğunda biz taksi sürelerimizi de yüzde 10-15 civarında azalmalar bekliyoruz. Yeni sistem 6 tane radar, 51 adet çoklu anten sisteminden oluşuyor. Rotayı sistem otomatik olarak çiziyor. 3 ana pistimiz, 2 yedek pistimiz, 178 taksi yolumuz var. 14 milyon metrekare bir alandan bahsediyoruz.”

YAKITTAN HEM DE ZAMANDAN TASARRUF EDİLECEK

Örneğin Türk Hava Yolları’na ait Mali’den gelerek iniş yapan bir uçağın taksi süresi tam 11 dakika olacak. Uçak dolanmadan taksi yerine gidecek bu da gideceği mesafenin azalmasını sağlayacak.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.