islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

HES kodlarında Yeni Karar!

HES kodlarında Yeni Karar!
28 Ocak 2022 12:06
A+
A-

Sağlık Bakanlığı ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon’ rehberini değişiklik yaptı. Buna göre temaslı olması halinde koronavirüs aşısı yaptırmış olan vatandaşların da HES kodu “risksiz” şekilde görünecek.

Buna göre, en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde Covid-19 geçirmiş kişiler, pozitif biriyle temas ettiğinde, HES kodu riskli görünmeyecek ancak Vaka Takip Modülü’ne temaslı olarak kaydedilecek. Bu kişiler maske kullanımı, sosyal mesafe, hijyen gibi koruyucu önlemlere uyarak ve kendi semptomlarını da takip ederek günlük yaşamına devam edebilecek.

Bir semptom gelişmesi durumunda ise aynı gün  PCR testi yaptıracak. Semptom olup olamaksızın 5. gün PCR testi zorunlu olacak. PCR testi yaptırmazsa 6’ncı gün HES kodu riskli hale gelecek ve kişi karantinaya alınacak. PCR testinin pozitif çıkması durumunda Testi negatif çıkan kişiler, sistemdeki kaydı 6’ncı günde sonlandırılacak, izolasyona alınmayacak ve HES kodu riskli durumda olmayacak

Dünya Sağlık Örgütünce “endişe verici varyant” olarak tanımlanan “Beta”, “Gama” ve “Delta” ile Sağlık Bakanlığınca “tehdit edici varyant” olarak tanımlanan varyantların saptanması durumunda izolasyon süresi 14 gün olacak. Bu kişilerin izolasyonu 14’üncü günün sonunda test yapılmaksızın sonlandırılacak. İzolasyonun erken sonlandırılması için de PCR testi olmayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.