islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hindistan: Çin hırsı uğruna bölgeyi tehlikeye atıyor

Hindistan: Çin hırsı uğruna bölgeyi tehlikeye atıyor

Hindistan Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat, Çin’in küresel güç olma hırsının, Güney Asya’nın istikrarını tehlikeye attığını söyledi.

Ülke basınındaki haberlere göre, Genelkurmay Başkanı Rawat, Guwahati kentinde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Çin’e, Afganistan’daki duruma ve bölgesel konulara değindi.

Çin’in kendi çıkarları doğrultusunda bölgeye yönelik büyük yatırımlarına tanık olduklarını ifade eden Rawat, Çin’in bölgede stratejik bir yer edinmek için Bangladeş ve Myanmar’a askeri yardımlarda bulunduğunu, Nepal, Sri Lanka ve Maldivler’de önemli yatırımlar yaptığını belirtti.

Çin’in Myanmar ve Bangladeş’e yönelik girişiminin Hindistan’ın ulusal çıkarına olmadığını dile getiren Rawat, bunların “Hindistan’ı yok etme” teşebbüsü olduğunu ifade etti.

Rawat, Çin’in küresel güç olma hırsının, bölgenin istikrarını tehlikeye attığını vurgulayarak, bunun “Hindistan’ın toprak bütünlüğünü ve stratejik önemini tehdit etme” potansiyeline de sahip olduğuna işaret etti.

Pakistan ve Çin arasındaki ortaklığın da Hindistan’a karşı olduğunu ifade eden Rawat, Hindistan’ın, Çin’in bölgedeki etkisini azaltmak için diğer ülkelerle ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

– Afganistan’daki durum

Rawat, Afganistan’daki durumun Cammu Keşmir için potansiyel tehdit olabileceğini belirterek Hindistan’ın Keşmir sınırına daha fazla göz kulak olması ve bunun için hazırlık yapması gerektiğini vurguladı.

– Cammu Keşmir’deki güvenlik sorunu

Cammu Keşmir bölgesinde güvenlik güçlerinin yanı sıra sivillere yönelik son şiddet olaylarına değinen Rawat, Pakistan ve Çin’in bölgedeki barışı bozmak için Hindistan’a karşı yürütülen temsili savaştan keyif aldığını öne sürdü.

Rawat, Cammu Keşmir’deki şiddet olaylarının, komşu ülkenin korku yayma girişimi olduğunu savunarak “Onlardan korkmamalı ve bu tür tuzaklara düşmemeliyiz.” dedi.

AA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.