islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5766
EURO
34,7968
ALTIN
2.510,43
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Hindistan: Hastanede çıkan yangında 10 bebek öldü

Hindistan: Hastanede çıkan yangında 10 bebek öldü
Mirat Haber Ajansı

Hafta sonunda Hindistan’ın Maharaştra eyaletindeki bir doğum ünitesinde yangının büyük bir hastaneyi yakması sonucu ünitedeki bebekler yanarak hayatlarını kaybettiler. Personel, Bhandara bölge hastanesindeki yeni doğan bebeklerin yedisini kurtardı, ancak diğer 10 bebeğe ulaşamadan öldükleri açıklandı. Yangının nedeni henüz bilinmemekle birlikte personel yangını olabildiğince çabuk söndürdü. Kıdemli hekim Pramod Khandate, dumanın bebeklerin boğulmasına neden olduğun belirtti.

Görevli hemşireler, hastanenin yenidoğan ünitesinden gelen yangını fark edince, alarmı başlattı. İtfaiye yangının hastanenin diğer bölümlerine yayılmasını durdurdu ve diğer hastalar güvenli bir yere götürüldü. Maharaştra Başbakanı Uddhav Thakre olayla ilgili bir soruşturma başlattı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Twitter’da yaptığı açıklamada, Maharaştra’da yürek burkan bir trajedi yaşadıklarını söyledi. Muhalefet lideri Rahul Gandhi dâhil olmak üzere bir dizi politikacı da üzüntülerini dile getirdi.

Yetkililer, Hindistan hastanelerinde güvenlikle ilgili denetimleri artırmak için son felaketle ilgili acil bir soruşturma yapılmasını emretti. 2011’de bir Kalküta hastanesinde 90’dan fazla kişi yangında ölmüştü. 2020 Ağustos ayında Ahmedabad’daki bir hastanede çıkan yangında ise sekiz koronavirüs hastası öldü. Kasım ayında ise Rajkot’ta bir klinikte çıkan yangında beş Covid-19 hastası öldü. Yargıtay, olaylar nedeniyle ilgili koronavirüs hastanelerinde güvenlik raporu çağrısında bulundu.

ETİKETLER: Yangın
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.